Nagyvilág

2010.05.04. 14:51

Õrizetben a rablóbanda, a Rózsaszín Párducok kulcsfigurája

<p>Õrizetbe vették a Montenegróban a Rózsaszín Párducoknak nevezett rablóbanda egyik gyanítható kulcsfiguráját. - közölte kedden az Interpol.</p>

A nemzetközi banda több százmillió euró értékû ékszereket rabolt már világszerte.
Az Interpol bejelentése szerint a gyanúsított a 24 éves szerb állampolgár, Bojan Vucskovics, akit egyebek mellett az osztrák hatóságok köröznek, egy bécsi ékszerüzletben 2008 novemberében végrehajtott csoportos fegyveres rablótámadás miatt. A férfit a szerb-montenegrói határon fogták el.

A Rózsaszín Párducok banda annyira hírhedtté vált, hogy az Interpol létrehozott egy külön részleget a felszámolására. A nemzetközi rendõri szervezet szerint az elmúlt tíz évben legalább 250 millió euró értékben raboltak ékszereket. Több mint 190 rablótámadásért felelõsek, amelyeket 27 országban követtek el eddig.

Vucskovics nem az elsõ, akit a tagok közül õrizetbe vettek. Az elmúlt években egyebek mellett Cipruson, Franciaországban és Monacóban fogták el a Rózsaszín Párducok több feltételezett tagját. Tavaly április a banda egyik tagját Cipruson börtönbüntetésre ítélték. Tavaly szeptemberben három szerb hattól 15 évig terjedõ börtönt kapott Franciaországban.

Az Interpol keddig bejelentése szerint Vucskovics elfogása révén közelebb juthatnak a hatóságok a banda többi tagjához, és más bandákhoz is, amelyekkel a Rózsaszín Párducok kapcsolatba kerültek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!