Nagyvilág

2010.05.08. 23:28

Páncélozott járművet vittek Slotának

<p>Páncélozott harci járművet vontatott szombaton a Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártjának pozsonyi székháza elé egy szlovák vállalkozó, aki rendszeresen tiltakozik a párt megnyilvánulásai ellen.</p>

Alojz Hlina arra szólította fel a polgárokat, hogy a június 12-i választásokon ne szavazzanak a magyarok megszállásával riogató pártra.

A szlovák vállalkozó, Hlina szerint Ján Slota állandóan a Magyarországgal szembeni mozgósítást sürgeti, miközben a magyar megszállás veszélyével riogat. Legutóbb pénteken nyilatkozta azt, hogy Magyarország "lehetséges agresszor".

Hlina a Szlovák Nemzeti Pártja székháza elé vontatott harci járművel arra utalt, amit Slota mondott évekkel ezelőtt egy pártja egyik nagygyűlésén (a sajtó szerint ittasan): a szlovákok tankokba ülnek, és a földdel teszik egyenlővé Budapestet.

"Ha tankot akart, megvan neki. Ha háborút akar, azt nem engedjük meg neki" - jelentette ki szombaton a tiltakozó vállalkozó.

A Szlovák Nemzeti Párt a legutóbbi felmérések szerint az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöbhöz közeli eredményeket érhet el a június 12.-én esedékes választásokon.Slotáék egyébként a magyarokkal való riogatás mellett az utóbbi hetekben más témákat is bevetnek a választási kampány során. Így például a legutóbb roma-ellenesnek minősített óriásplakáttal rukkoltak elő, a halálbüntetés visszaállítását követelve. De a Szlovák Nemzeti Párt elnöke arra is készül, hogy leköpje majd a pozsonyi melegfelvonulás résztvevőit május 22.-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!