Nagyvilág

2010.05.22. 08:40

Lezuhant egy repülőgép Indiában - legalább hatvan halott

<p>Lezuhant egy indiai utasszállító repülőgép szombaton az India déli részén található Mangalore város közelében - közölték helyi tisztségviselők. A gép fedélzetén több mint 160 ember volt. A PTI indiai hírügynökség szerint legalább hatvan halott lehet.</p>

Az Air India Dubajból indult repülőgépe helyi idő szerint reggel fél hétkor zuhant le Mangalore repülőterénél. A CNN-IBN indiai hírtelevízió információi szerint a Boeing 737-es gép leszállás közben túlcsúszott a leszállópályán, majd kigyulladt, miután nekicsapódott egy védőfalnak. A baleset okait egyelőre nem tudni.

A repülőgépet már elérték a mentők, munkájukat a sűrű erdővel borított hegyvidéki terület is nehezíti. Az indiai televíziókban látható képek tanúsága szerint a gép kettétört és füst szállt fel a géptörzsből. A repülőteret lezárták.

Az áldozatok pontos számáról egyelőre nincs hír. A PTI indiai hírügynökség információi szerint legalább hatvan halottja van a szerencsétlenségnek, míg egy magas rangú helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre csak hét túlélőről tudnak. Karnátaka indiai állam belügyminisztere szintén hét túlélőt említett, amikor a CNN-IBN-nek nyilatkozott.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!