Nagyvilág

2010.05.14. 09:59

Újabb zavargások Kirgiziában - lövöldözések, botütések

<p>Lövöldözés tört ki pénteken az ideiglenes kirgiz kormány és az elűzött államfő hívei között a közép-ázsiai köztársaság Dszalalabad és Osh nevű városaiban.</p>

Az AFP értesülése szerint többen megsebesültek, de egyelőre nem tudni, hogy vannak-e halottak.


Dzslalabadban a főtéren voltak az összecsapások. Az Aki-Press nevű hírportál és az Azattyk nevű rádiócsatorna úgy tudja, hogy az itteni zavargásoknak egy súlyos sérültje biztosan van, egy férfi, akit botokkal vertek meg. Osh-ban a jelenlegi és a megbuktatott rezsim több száz híve csapott össze kövekkel és botokkal. Állítólag ebben a dél-kirgiz városban is volt lövöldözés.

Az elűzött elnök, Bakijev támogatói csütörtökön még békés tüntetést tartottak, majd az események elfajultak, és elfoglalták a városokban a helyi közigazgatás központi épületeit. Később behatoltak és elfoglalták mindkét város repülőtereit is. Helyi jelentések szerint az ideiglenes kormányhoz hű rendőrök eddig csak az Oshban lévő közigazgatási központot tudták visszafoglalni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!