Nagyvilág

2010.05.13. 17:46

FBI razzia a Times Square-i robbantásos kísérlet ügyében

<p>Boston környékén több házat is átkutattak a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) ügynökei a meghiúsult New York-i robbantás ügyében.</p>

A jelentések szerint két embert őrizetbe vettek, és kihallgattak az üggyel kapcsolatban. Az FBI részleteket egyelőre nem közölt. Amerikai források szerint a most letartóztatottak megszegték az idegenrendészeti szabályokat, emellett a gyanú szerint pénzzel is támogatták azt a 30 éves pakisztáni fiatalembert, aki a terrorkísérlettel gyanúsítanak.


Az FBI szóvivője azt közölte, hogy az összegyűjtött információk alapján rendelték el a házkutatásokat. Több internetes oldal is arról ír, hogy a nap folyamán további ellenőrzések várhatóak az üggyel kapcsolatban. A CBS beszámolója szerint reggel hatkor érkeztek az ügynökök egy Boston környéki házhoz. Egy lakó azt mondta: hallotta, amint a hatóság emberei azt kiabálják, hogy "itt az FBI, ne mozduljon." Ezután egy fiatalembert vezettek ki bilincsben az épületből.

Május 1-én New Yorkban egy házi készítésű pokolgépet helyeztek el egy terepjáróba. A szerkezet meghibásodott, csak füstölt, mert nem a megfelelő műtrágyát használták a bombához. A hatóságok 53 óráig kerestek egy gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy egy pakisztáni állampolgár. A férfit jelenleg is a rendőrség vallatja. Ismeretlen "szövetségi helyen" folyik a kihallgatása. Az amerikaiak nem hozták nyilvánosságra, hol tartják fogva a férfit.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!