Nagyvilág

2010.05.12. 18:17

Csőhotel: aludnál ilyenben?

<p>A mindenki által ismert betoncsöveket fogták és egyszerűen berendezték.</p>

A lakószobáknak kialakított betoncsövekből álló dasParkhotel közvetlenül a Duna partján található egy parkban Ottensheimben, biztonságos youth hostelként kínál alvóhelyet azoknak az utazóknak, akik nem bánják, ha a különleges körülmények egyben kissé nomádnak is nevezhetők.
A közel 10 ezer kilós, a célnak megfelelően átalakított csatornacsöveket 2005-ben helyezték ide, azóta biztosítanak tavasztól őszig szállást. Az újrahasznosított, és kívülről nem túl dekoratív csövek pont elég magasak ahhoz, hogy egy felnőtt ember ne verje be a fejét a plafonba; ablakként a szivattyúluk szolgál. A kényelmes ágyon kívül elektromos áram, világítás, lepedő és hálózsák is jár a virágos falfestéssel dekorált „szobákhoz”, az ágy alatt pedig bőven van hely a hátizsákoknak és bőröndöknek.

Nézze meg a csőhotelt >>>


A biztonságért a számkódos beléptető-rendszer felel: kulcs helyett ezt használhatják a lakók, és ezzel a zárszerkezettel nyugodtan a csőben hagyhatják a cuccaikat, míg a környéket járják. A fapados szolgáltatás ennyit kínál; enni és tisztálkodni a közelben lévő helyeken lehet, cserébe viszont egyáltalán nem drága a szállás, ugyanis mindenki annyit fizet, amennyit tud vagy akar. Szobát foglalni az interneten keresztül lehet, a számkódot a foglalás után küldik.
A dekoráción ugyan még lehetne javítani, de az ötlet remek, érdemes lenne még több helyszínen kialakítani hasonló csőszállodákat. A csőhotel májusban nyílik meg újra.
Forrás: www.lakaskultura.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!