Nagyvilág

2010.05.17. 19:14

Bányarobbanás Törökországban

<p>Egy állami szénbányában történt hétfői robbanás után 32 vájárt keresnek a mentőcsapatok Törökország északi részén.</p>

A detonáció akkor történt, amikor a bányászok az alagútrendszer kibővítésén dolgoztak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, illetve, hogy a detonáció betemette-e az alagutat.


A detonáció a fekete-tengeri Zonguldak tartományban működő Karadon állami bányában történt. A tartományi kormányzó, Erdal Ata az NTV tévécsatornának nyilatkozva azt mondta, hogy a robbanásban megsérült a bánya kommunikációs rendszere. A detonáció okát egyelőre nem tudják, ahogyan azt sem, hogy robbanás betemette-e a bányát.

"Két mentőcsapattal kutatunk az eltűntek után, mindkét csapat különböző irányból igyekszik eljutni a bányászokhoz" - mondta a török tartományi kormányzó. Hozzátette még, hogy 8 vájár egy felvonóban volt a robbanás idején. Miután megszakadt az áramkapcsolat, a bányászokat kimentették a szerkezetből.

Törökországban legutóbb februárban történt súlyos tragédia, amikor az ország északnyugati részének egyik bányájában 13 vájár halt meg egy metángáz-robbanásban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!