Nagyvilág

2010.05.13. 16:26

Bajban a horvát vasút - leállították a forgalmat

<p>Csütörtökön a Horvát Vasutak (HZ) bejelentette, hogy hétfőtől három pályaszakaszon szünetelteti a vonatközlekedést.</p>

Összesen 140 kilométeren nem járnak majd a vonatok az ország középső részén. A cég szerint ugyanis idén már nincs pénz a sínek felújítására, így a biztonságos közlekedést sem tudják a szakaszokon biztosítani. A HZ azt közölte: 450 millió kunára (17 milliárd forint) lenne szükség a felújításhoz- adta hírül a vijesti.net horvát hírportál.


A vasúttársaság szerint a jövő évi költségvetésben már lesz a felújításra pénz. Azt senki sem tudja megmondani, hogy mikor indulhatnak útnak ismét a vonatok. A felújítást körülbelül 16 hónap alatt tudják elvégezni. A HZ azt mondta: a három szakaszon kevesen használták a vonatokat, így nem jelent nagy gondot, hogy busszal kell utazniuk. Daruvárban (Daruvar) tüntetésre készülnek a lakók, mert a városból megszűnik a közvetlen vasúti összeköttetés Zágrábbal. A HZ azt nem közölte, hogy eddig miért nem újította fel és tartotta karban a vasúti pályaszakaszokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!