Nagyvilág

2010.04.15. 17:56

Moszkva felfüggesztette az orosz gyerekek amerikai örökbefogadását

<p>Az orosz külügyminisztérium csütörtökön megerõsítette, hogy ideiglenesen felfüggesztették orosz gyerekek amerikai örökbefogadását.</p>

A döntést azután hozták, hogy amerikai nevelõszülõk felraktak egy Moszkvába tartó gépre egy szerintük kezelhetetlen hétéves orosz gyereket, hatalmas botrányt okozva ezzel Oroszországban.

Az orosz külügyi szóvivõ újságírók elõtt nyilatkozva közölte, hogy csak azután fogadhatnak örökbe orosz gyerekeket amerikai állampolgárok, hogy a két ország egy kétoldalú egyezményben szabályozta az adoptálásokat. A moszkvai amerikai konzul szerdán találkozott az oktatásügyi minisztérium tisztségviselõivel, hogy megbeszéljék a kérdést - jövõ héten kedden folytatják az egyeztetést.

Oroszországban hatalmas botrány okozott, ahogy amerikai nevelõszülõk visszaküldték Oroszországból adoptált gyereküket. A nevelõszülõk egyedül küldték Moszkvába a hétéves gyereket, egy írott üzenettel. Abban az állt, hogy a fiú "erõszakos" volt és "pszichopata viselkedés jeleit mutatta", ezért visszaadják Oroszországnak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!