Nagyvilág

2010.04.08. 14:17

1228(!) kalória egyetlen szendvicsben

<p>Ezt biztosan nem a diétázókra tervezték!</p>

Egy olyan új szendvicset dob piacra hamarosan az egyik gyorsétteremlánc, ami minden húsimádó álma lehet: nincs hamburgerzsömle, helyette két rántott húst pakolnak meg. Jó alaposan.

Már önmagában a rántott hús jelzi, hogy nem diátás étekről van szó, de belül van még két szelet saj, sült bacon szallona és majonéz. Mindez bődületes mennyiségű 1228 kalóriát tesz ki!, vagyis egy ülő foglalkozást végző nő napi kalóriaszükségletének mintegy a háromnegyedét viszi be egy ilyen szendvics elfogyasztásával.

Táplálkozási kutatók már most felszólaltak, intve mindenkit, nem csak rengeteg kalóriát visz be, de 32 gramm zsírt és a megengedett napi sófogyasztás felét is. A pláne az, hogy a gyorsétteremlánc ragaszkodik hozzá, hogy a szendvicse mindössze 540 kalóriát tartalmaz.
Ami azért is vicces, mert aki csak kicsit is tudatosan táplálkozik azt tudja, hogy csak a két szelet rántott hús több kalóriát tartalmaz. A terméket egyelőre csak az Egyesült Államokban hozzák forgalomba.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!