Nagyvilág

2010.02.07. 09:02

Rakétáját tesztelte India

<p>Sikeres tesztet hajtott végre az Agni-III tipusú rakétájával India - jelentették vasárnap helyi védelmi források. A hordozó nukleáris robbanófejek szállítására is alkalmas, háromezer kilométeres távolságba.</p>

Az Agnit - amely tüzet jelent a szanszkrit nyelvben - egy vasúti indítóállványról lõtték fel India keleti részén. Ez már a negyedik kisérlet volt az indiai föld-föld rakétával, amit legelõször 2006-ban próbáltak ki. India szerdán jelentette be, hogy felújítaná tárgyalásait Pakisztánnal, amely az elsõ jelentõs áttörés a két ellenségeskedõ ország közötti kapcsolatokban a 2008-as mumbai (Bombay) terrortámadás óta. A korábban már három háborút is vívó dél-ázsiai atomhatalom 2004-ben ült egymással tárgyalóasztalhoz, de a merényletsorozat zátonyra futtatta a megbeszéléseket. Új-Delhi a támadás pakisztáni szervezõinek letartóztatásától tette függõvé a folytatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!