Nagyvilág

2010.02.10. 14:27

Láncra verte gyermekét az utcán, míg dolgozott

<p>A 42 éves apuka egy fához láncolta gyerekét, míg dolgát végezte.</p>

Szerencsétlen helyzetbe került egy kínai férfi, aki nem tudta szavatolni gyermeke felügyeletét és biztonságát, ezért jobb lehetőség híjján az utcán egy fához láncolta 2 éves kisfiát. A kiláncolt fiúról készült képek bejárták a világsajtót, a közfelháborodás óriási. A férfit - játórkelők bejelentésére - a kiérkező hatóságok szóllították fel, hogy azonnal oldozza el gyermekét a fától.

Chen Chuanliu egy riportban azzal védekezett, hogy fogyatékos felesége nem képes ellátni és vigyázni a gyermeket, akiért azért is aggódnak most annyit, mert négy éves Ling lányukat nemrégiben elrabolták.

Az apa riksásként dolgozik Pekingben, keresete nem engedi meg, hogy felügyelőre bízza a kis Lao Liut, s miután migráns munkavállaló egy másik tartományból (Szechuan) nem jogosult az állami támogatású óvodai férőhelyre.

A család egy 6,5 négyzetméteres helyiségben él, a férfi napi keresete (átszámolva nem éri el az 1500 forintot) nem enged meg ennél többet. Nyilatkozatában azt is elpanaszolta: rossz anyagi körülményei miatt még egy fotója sincs eltűnt lányáról, amit kiplakátolhatna. "Nincs más lehetőségem mint, hogy kiláncolom a fiamat, nem veszíthetem el őt is" - mondta Chen Chuanliu.

Nézze meg a közfelháborodást kiváltó felvételt >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!