Nagyvilág

2010.02.08. 18:46

Lezárták a világ legmagasabb felhőkarcolóját

<p>A Dubajban álló Kalifa-torony, a Földünk legmagasabb felhőkarcolójának a tetején található kilátó-szintet karbantartási munkálatok miatt hétfőn ideiglenesen lezárták.</p>

A tornyot üzemeltető cég közleménye szerint a január eleji nyitás óta olyan nagy volt az érdeklődés, hogy probléma adódott áramellátásával.


"A vártnál is több látogató miatt kialakult áramellátási gondok okán, ideiglenesen lezártuk a Kalifa-torony kilátóját, hogy elvégezhessük a szükséges karbantartási és javítási munkálatokat" - írta közleményében a 828 méter magas felhőkarcolót működtető cég menedzsmentje. Azt azonban nem közölték, hogy várhatóan mikorra végeznek, és nyitják meg újra a páratlan látványt nyújtó kilátót.

A Kalifa-torony "csúcsnak" nevezett kilátója az épület 124. emeletén található. A toronynak ez az egyetlen szintje, amely minden érdeklődő előtt nyitva állt. A látogatók 109 dollár, átszámítva csaknem 22 ezer forint belépődíjat kellett fizetniük, illetve csupán 27 dollárt, azaz 5400 forintot, ha várólistás jegyet váltottak.

Az Egyesült Arab Emírségekben található, dubaji Kalifa-torony építése 2004-ben kezdődött, és a munka összesen mintegy másfél milliárd dollárba került. Jelenleg a világ legmagasabb épületének számít 828 méteres magasságával, több mint 300 méterrel megelőzve a Tajpei 101-et, a jelenlegi másodikat. A Kalifa-tornyot 2010. január 4-én avatták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!