Nagyvilág

2010.01.11. 10:53

Egy hónapon belül a negyedik Airbus A380-assal volt gond

<p>Nem szállhatott fel vasárnap este egy Airbus A380-as Dél-Koreában, mert mûszaki hibát találtak az óriásgép üzemanyag rendszerében - közölte hétfõn az AFP. A francia hírügynökség, amelynek jelentése szerint ez egy újabb probléma a világ legnagyobb utasszállítójával kapcsolatos hibasorozatban.</p>

Az Emirátusok légitársaság gépe vasárnap este szállt volna fel Dubai felé, amikor leállították az indulását a dél-koreai Incheon város repterén. Ez volt az elsõ ilyen probléma azóta, hogy a hét darab A380-as óriásgéppel rendelkezõ társaság decemberben elindította járatait Dél-Korea felé. A leállás miatt 420 utas a reptér melletti hotelban éjszakázott. A társaság egy másik gépet küld majd értük.

Air France légi társaság ugyanilyen A380-as gépe decemberben kényszerült a földön maradni szintén technikai hiba miatt. Ugyancsak decemberben a Singapore Airlines A380-as gépének kellett visszafordulnia Párizsba, mert elektromos hibát fedeztek fel. Egy héttel ezelõtt a Qantas Los Angelesbe tartó A380-asa a melbourne-i reptéren maradt, mert meghibásodott az üzemanyag szintmérõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!