Nagyvilág

2008.03.15. 14:50

Tornádó csapott le Atlantára - 20 sérült

<p>Legkevesebb húszan megsérültek, amikor egy hatalmas vihar, a helyi meteorológusok szerint "valószínűleg egy tornádó" csapott le a Georgia-állambeli Atlanta belvárosára - közölték helyi illetékesek szombaton.</p>

A helyi idő szerint péntek este háromnegyed 10 körül kialakult forgószél fákat csavart ki és dobott rá házakra, kitörte a felhőkarcolók ablakait, letépte több ház tetejét, sőt egy szabadtéri, egyetemi kosárlabdameccs nézőit és játékosait is elűzte egy pályáról.

Az atlantani tűzoltóság adatai szerint húszan kerültek kórházba sérülésekkel; halálesetekről és komolyabb sebesültekről nincs hír. Az amerikai városban van egyebek mellett az Olimpiai Park, és itt található a CNN központja is: mindkét épületben károk keletkeztek.

A meteorológusok szerint a viharos időjárás még nem ért véget, sőt a következő napokra további forgószeleket jósolnak Alabama, Georgia és Dél-Karolina államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!