Helyi közélet

2010.01.31. 19:54

Havazás - Borsodban a legrosszabb a helyzet

<p>Csaknem százszor kérték a tűzoltók segítségét vasárnap az erős havazás miatt.</p>

A legtöbb hívás Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, ahol egyébként vasárnap este is intenzíven havazik. Két borsodi települést a hó elzárt a külvilágtól, több utat pedig le kellett zárni a hóátfúvások miatt.

Csaknem száz hívás érkezett a tűzoltókhoz vasárnap délutánig az intenzív havazás miatt - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szinte minden második hívás Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett. Főként a nagy hóban elakadt járműveken kellett segíteniük. Komolyabb baleset nem történt, de 11 ember megsérült.

A megyében egyébként vasárnap este is intenzíven havazik és fúj a szél is. Két település, Hejce és Pányok a hóátfúvások miatt megközelíthetetlen, néhány helyre pedig személyautóval nem, csak terepjáróval lehet eljutni. Borsodban emellett öt olyan út is van, amelyet lezártak a hóátfúvások miatt.

Budaörsön egy bankautomata védőteteje szakadt be a nagy hó miatt, Szabolcsban több fa is kidőlt a ráhullott hó súlya alatt. Fejér megyében, Seregélyesnél pedig egy árokba csúszott sószórónak kellett segíteni - tette hozzá Szentes György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában