Friss hírek

2009.08.19. 10:21

Országos Mesefesztivál a Pataky Mûvelõdési Központban

<p>Az ötéves uniós tagság kapcsán idén az európai meséké lesz a fõszerep az Országos Mesefesztiválon szeptember 12-én, Budapesten, a Pataky Mûvelõdési Központban- mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Krisztina szervezõ. Hozzátette, hogy reggel tíztõl délután négy óráig várják majd a kicsiket és nagyokat. A gyerekeknek ingyenes a belépés, de azoknak sem kell fizetniük, akik visznek egy könyvet vagy játékot. Ezeket késõbb jótékony célra ajánlják fel - mondta Nagy Krisztina.</p>

Az ötéves uniós tagság jegyében Európa legismertebb meséi elevenednek meg a III. Országos Mesefesztiválon szeptember 12-én, a fõvárosi Pataky Mûvelõdési Központban. Délelõtt tíz és délután négy óra között egyebek mellett mesés játéjokkal és meglepetésekkel várják a gyerekeket és szüleiket- mondta Nagy Krisztina.

A szervezõ a programok közül kiemelt néhányat: az egyik szobában egy Andersennek öltözött színész olvas majd meséket, lesz felhõvadászat a teraszon, csokiszökõkút, udvari etikettet lehet tanulni Hamupipõkétõl és a hercegtõl. Különbözõ versenyeket is tartanak: a hercegnõk hisztizésben mérhetik össze "tudásukat", de hintalovaglásban is keresik majd a legügyesebb versenyzõt- mondta a szervezõ.

Hirdettek egy rajzpályázatot is a gyerekeknek, erre csaknem hatszáz alkotás érkezett, ezeket is kiállítják majd szeptember 12-én, és a meseíró pályázat gyõzteseit is kihirdetik. Délután három órától pedig a Lakner Bácsi Gyermekszínháza adja elõ a Mi, szemüvegesek címû darabot.

Nagy Krisztina elmondta, hogy a gyerekeknek ingyenes a belépés, de azoknak sem kell fizetniük, akik könyvet vagy játékot visznek magukkal. Ezeket az ajándékokat jótékonysági célra ajánlják majd fel: a Kõbányai Családsegítõ Szolgálat, a Kõbányai Gyermekjóléti Szolgálat és a Fõvárosi Gyermekvédelmi Intézet kapja majd meg õket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!