Friss hírek

2009.09.29. 19:54

Volt mentõernyõje a lezuhant kisrepülõnek - a pilóta és a gép papírjai sem kerültek még elõ

<p>Volt ugyan mentõernyõje a hétfõn, Dunakeszi közelében lezuhant kisrepülõnek, de a felszállás elõtt nem helyezték azt mûködõképes állapotba, azaz nem élesítették be. Úgy tudni, egyelõre a pilóta és a gép okmányai sem kerültek elõ.</p>

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: kedden is folytatódott a helyszínelés a Dunakeszi repülõtér közelében lezuhant kisrepülõgépnél. A vizsgálóbizottság megállapította, hogy a repülõgépnek volt mentõernyõje, de azt a felszállás elõtt nem helyezték mûködõképes állapotba. Hozzátette: a szakemberek mûszaki szempontból már teljesen átvizsgálják a roncsot. Többi közt arra keresik a választ, hogy járt-e a repülõgép motorja a baleset pillanatában, s ha igen, milyen teljesítménnyel.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy egyelõre a pilóta és a gép iratai sem kerültek elõ, így azt sem tudni, ki üzemeltette a gépet. Ezt azért kell kideríteni, mert az üzemeltetõnek kellett volna az ejtõernyõt beüzemelni, azaz élesítenie.

Mint ismert, hétfõn este fél 7-kor lezuhant egy Apollo Fox típusú, ultrakönnyû kisrepülõ a dunakeszi repülõtér közelében, a pilóta pedig meghalt. A vizsgálatok szerint a repülõgép a Dunakeszi repülõtérrõl szállt fel, majd egy percnyi repülés után, körülbelül 100 méter magasból a repülõtér közelében lezuhant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!