Friss hírek

2009.12.06. 12:49

ÚJINFLUENZA: Jobban van az a férfi aki a védõoltás ellenére mégis megbetegedett

<p>Folyamatosan javul az állapota annak a 29 éves férfinak, akit a debreceni Kenézy kórház intenzív osztályán ápolnak H1N1 vírusfertõzéssel, annak ellenére, hogy megkapta a védõoltást. A férfit pénteken vették le a lélegeztõ géprõl, azóta már tud enni és beszélni is. Az orvosok szerint akár a jövõ héten kiengedhetik a kórházból - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense.</p>

A férfi másfél hónapja megkapta az újinfluenza elleni védõoltást. A múlt héten került kórházba tüdõgyulladással, ahol állapota válságosra fordult. Egy idõre lélegeztetõgépre is kellett kapcsolni. A vizsgálatok igazolták nála H1N1 vírusfertõzést, valamint egy bakteriális fertõzést is.
Egy az RTL híradónak nyilatkozó virológus szombaton azt mondta: minden 5. beoltottnál elõfordulhat, hogy megbetegszik, de a tüneteik legtöbbször csak enyhék. A férfinak szerencséje volt, hogy be volt oltva - mondta a virológus -, mert e nélkül a kettõs fertõzés akár meg is ölhette volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!