Helyi közélet

2015.10.16. 16:48

Hol tanulságos, hol vicces formában Mezőkövesden

Mezőkövesd - Második alkalommal szervezték meg október 9-én a Mezőkövesdi Slam Poetry Estet, a jó hangulatú rendezvényen kilenc versenyző vett részt.

Mezőkövesd - Második alkalommal szervezték meg október 9-én a Mezőkövesdi Slam Poetry Estet, a jó hangulatú rendezvényen kilenc versenyző vett részt.

Rímes-verses formában

A versenyen a résztvevőknek először „A civilizáció mellékhatásai” témát kellett saját kútfőből rímes-verses formába önteniük. A résztvevők természetesen a közélet, a család, az erkölcs mellett hétköznapi és társadalmi problémákat feszegettek, hol vicces, hol tanulságos formába foglalták gondolataikat. Ötletes és szókimondó alkotások születtek. A zsűri döntése alapján az első öt helyezett folytathatta szereplését a második fordulóban. Itt a fiatalok egy szabadon választott, szintén saját szerzeményt adtak elő. A verseny végig remek hangulatban zajlott, az indulók egytől egyig nagyszerű produkciókkal szórakoztatták a közönséget. A színvonalas viadalt Bájer Máté nyerte meg. Az ezüstérmet a mezőkövesdi Vicze-Máthé Gyula érdemelte ki, míg a harmadik helyen Zoller Fruzsina végzett. A dobogós helyen zárók egy-egy könyvet vehettek át teljesítményük jutalmaként.

A megméretés után két könnyűzenei koncertet láthattak a rajongók, előbb a Hősök, majd a mezőkövesdi Funktasztikus lépett színpadra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában