Multimédia

2016.05.18. 19:58

Google Spaces: a Google új közösségi platformja

Bár a Google+ közel sem lett akkora siker, mint azt a keresőóriás gondolta, mégsem adták fel a reményt, hogy betörjenek a közösségi média világába - írja az Impuls360.

Bár a Google+ közel sem lett akkora siker, mint azt a keresőóriás gondolta, mégsem adták fel a reményt, hogy betörjenek a közösségi média világába - írja az Impuls360.

Hiába van elvileg 2,5 milliárd felhasználója a Google+ szolgáltatásának, amellyel a legnagyobb közösségi platform, a legújabb statisztikák szerint a felhasználók 90 százaléka soha egy bejegyzést sem tett közzé ezen a felületen. A nagy számú felhasználó annak köszönhető, hogy minden Gmail fiók egyben Google+ fiók is, ám mit sem ér azzal szemben, hogy csak a Facebook Messengert több, mint 1 milliárd ember használja naponta.

Érthető tehát az, hogy a Mountain view-i cég vezetői szeretnének betörni erre a piacra is, legújabb kísérletük a Google Spaces felülete. A platformot bárki elérheti hivatalos webhelyén Gmail fiókjával, valamint Androidra és iOS-re is letölthető. A Google Spaces legfőbb célkitűzése az, hogy a felhasználók csoportokat (itt tereket) hozzanak létre, és akárcsak a Facebook csoportokban, tartalmakat oszthatnak meg egymással.

A felület különlegessége, hogy beépített Google és Youtube keresővel is rendelkezik, így nem szükséges elhagynunk az alkalmazást ahhoz, hogy egy linket, vagy egy videót osszunk meg terünk tagjaival.

A Google hivatalos blogja szerint a Google Spaces elsősorban a kisebb csoportok, mint egy egyetemi évfolyam, vagy egy rajongói klub közötti könnyebb információcserét segítené elő, az viszont kérdés, hogy mennyire lesz ellenfele a Facebook csoportoknak.

Forrás: impuls360.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!