Multimédia

2013.02.27. 15:26

Az eBay-en bukkant fel a Google szemüveg

A feltöltő szerint kiválasztották a tesztelésre, most viszont pénzzé tenné a szemüveget, ami várhatóan horror áron megy majd el.

A feltöltő szerint kiválasztották a tesztelésre, most viszont pénzzé tenné a szemüveget, ami várhatóan horror áron megy majd el.

Ez lehet az első lehetőség, hogy bárki hozzájuthasson a Google csodaszemüvegéhez, igaz horror áron. A licit március 1-én pénteken zárul, de már szerdán délután 15 000 dollár felé kúszott a szemüveg ára.

A tesztprogram keretében tavaly hozzá lehetett jutni a szemüveghez a szerencsés kiválasztottaknak, aki hajlandó volt 1 500 dollárt áldozni rá, hogy az elsők között legyen. Az eladó is egy a tesztelők közül, legalábbis ezt állítja magáról.

A szemüveg olyan mint egy viselhető smartphone: kivetíti elénk amit akarunk, netezhetünk, csetelhetünk a barátainkkal, fényképet készíthetünk – szinte bármire hangutasítást adhatunk. A legjobb az egészben, hogy miközben a (jobb) szemünk elött történik minden, a másik szemünkkel egészen más dolgokon “tarthatjuk”.

Rossz nyelvek szerint a szemüveg arra való, hogy a Google még pontosabb képet kapjon rólunk és még inkább személyre szabott hirdetésekkel bombázhasson minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!