Multimédia

2011.03.02. 16:41

Okostelefon és digitális tábla - elindult a tanárblogok.hu

<p>Gyűjtőportál foglalja össze mostantól azokat a magyar és külföldi blogokat, amelyeket tanárok írnak. A pedagógusok a tanarblogok.hu honlapon egy helyen olvashatnak olyan kollégáik tapasztalatairól, akik már használják a modern infokommunikációs technológiákat a tantermekben, és ötleteket meríthetnek a munkájukhoz.</p>

Világszerte rohamtempóban terjednek az infokommunikációs technológiák (IKT) az osztálytermekben. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több tanár indít a világ számos nyelvén olyan szakmai blogot, ahol pedagógustársaival osztja meg az IKT-val támogatott oktatás terén szerzett tapasztalatait. A tanárblogok.hu portál azzal a céllal indult útjára, hogy egy helyen adjon áttekintést ebből a kínálatból- mondta a Független Hírügynökségnek Tarnavölgyi Gábor alapító főszerkesztő.

Az egyik legismertebb és legizgalmasabb IKT eszköz a digitális tábla. A téma korábban nagy port kavart Magyarországon, de tudni kell, hogy az őszi tanévkezdéstől már 20 ezer digitális táblát használhatnak a hazai tantermekben. Hasonlóan nagy áttörést jelent, hogy az iskolákban, sőt már néhány óvodában is megjelentek a tanulói laptopok. Ezekből jelenleg már csaknem 30 ezret használnak idehaza. A harmadik nagy terület pedig az okostelefonok, iPad-ek, iPhone-ok megjelenése az oktatásban. A pedagógusok világszerte használják már ezeket az eszközöket, beépítik őket a tananyagba és tapasztalataikat megírják az interneten. Ezeket foglalja össze mostantól egy helyen a tanarblogok.hu - tette hozzá a főszerkesztő.

A portálon a magyar tanárblogok mellett az eredeti nyelvükön szemlézik a külföldi blogokat is. Magyarországon több tízezerre tehető azoknak a nyelvtanároknak és valamilyen világnyelvet beszélő pedagógusoknak a száma, akik hasznos ötleteket, tippeket olvashatnak angol, amerikai, francia, német vagy akár argentin, kanári-szigeteki és belga kollégáiktól. Segítséget nyújt az is, hogy valamennyi cikk egyetlen kattintással már most oda-vissza lefordítható magyar, angol, német, spanyol és francia nyelvre.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!