Multimédia

2008.11.27. 10:54

Háromévente új laptop, ingyen

<p>Meghökkentő promóciával állt elő a Fujitsu Siemens. A LifeBook 4 Life akció keretében három évente ingyen kínál új&#160;számítógépet a gyártó.</p>

Rendhagyó akciót hirdetett az Egyesült Királyságban a Fujitsu Siemens. A ma még japán-német közös tulajdonban lévő PC-gyártó Lifebook 4 Life néven futó programjában azt vállalja, hogy háromévente újra cseréli mindazon ügyfelei Lifebook sorozatú notebookját, akik a gépet 3 év kiterjesztett garanciával vásárolják meg a 2009. március 31-ig tartó promóciós időszakban.

Hol itt a csapda, az apró betűs rész? – hitetlenkedünk jogosan mindannyian, de az ajánlat tényleg nem átverés. A hivatalos részvételi feltételek szerint ahhoz, hogy az ügyfél jogosultságot szerezzen az élete végéig biztosított gépcserére, elég a vásárlást követő 21 napban regisztrálnia és a blokkot megőriznie – ugyancsak az élete végéig. A hároméves garancia nagyságrendileg 100 font körüli felárat jelent a vásárláskor, ami szerény áldozatnak tűnik az akár évtizedeken át biztosított hardverfrissítésért. Ingoványosabb feltétel, hogy az eredeti hardvert működőképes és sértetlen állapotban kell visszaszolgáltatni.

A Fujitsu Siemens brit szóvivője a PC Pro magazinnak azt mondta, hogy terveik szerint az akció összességében nyereséges lesz, ha belevesszük a képbe a garanciakiterjesztések és a hardverkiegészítők vélhetően növekvő eladásait. A feltételek között ugyanis az is szerepel, hogy bővíteni a gépet – például memóriával – kizárólag a gyártó alkatrészeivel lehet. A cég abban is bízik, hogy nem mindenki fog élni a cserelehetőséggel, és aki egyszer nem kér cserét, elveszti a jogosultságát a további cserére.

Üröm az örömben, hogy a cég itthon nem tervez hasonlt, egyelőre csak
Nagy-Britanniában él az akció és várhatóan idehaza jó ideig nem lesz találkozhatunk majd ilyesmivel, tekintve a két piac közötti méret- és egyéb különbségeket.
itcafe.hu

  • Kinyitott Európa digitális könyvtára
    Sokmillió film, fénykép, festményreprodukció, hangfile, térkép, kézirat, újságcikk, mindenféle dokumentum elérhető az Europeana weboldalán.

  • Durván drágulhatnak az LCD-tévék és a laptopok
    Lehet, hogy érdemes az idei karácsonyi szezont kihasználni bizonyos elektronikai cikkek beszerzésére, januártól ugyanis legalább 10-15 százalékos áremelkedés várható a kedvezőtlen devizaárfolyam-hatások miatt.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!