Multimédia

2008.10.21. 10:27

Obama már a videojátékokkal is kampányol

<p>Eddig kiaknázatlan területen kezdett kampányolni a demokrata párt elnökjelöltje: Barack Obama immár az on-line videójátékosokat győzködi hirdetéseivel.</p>

A politikust népszerűsítő reklámok november 3-ig láthatóak 10 amerikai államban a legkedveltebb videojátékok on-line változatában.

Az egyik érintett cég szóvivője példaként egy autóverseny-futamot említett, amelyben fel-fel bukkan a képernyőn egy-egy Barack Obamát ábrázoló óriásplakát a virtuális versenypálya mellett.

Barack Obama ugyanakkor nem feltétlen híve a videójátékoknak. Korábbi kampánybeszédeiben többször is azt mondta, hogy "ki kéne kapcsolni olykor a tévét és a játékkonzolt, és inkább egy könyvet kellene helyette olvasni a gyereknek."

Az Egyesült Államokban november 4-én tartják az elnökválasztást. A demokrata Obama republikánus kihívója John McCain.

  • Harc a voksokért - flash játék
    Bár az előválasztási kampány már rég lecsengett és kiderült, hogy Obama maradt a nyeregben, ököllel azért újra lejátszható kettejük meccse ebben a bunyós játékban.

  • Karcsúbb és olcsóbb az új MacBook
    Az amerikai Apple bemutatta legújabb MacBook laptopját, amely véknyabb, gyorsabb és egy kicsit olcsóbb az eddigi modelljeinél.

  • Jön az instant Windows?
    Néhány másodperc alatt betöltő operációs rendszert tervez a Microsoft.

  • Figyelmeztetés is elég a netes kalózkodás ellen
    Az internetről illegálisan zenét letöltők háromnegyedét megállíthatja egy figyelmeztetés a szolgáltatójától arról, hogy törvénytelen lépésre készül.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!