Multimédia

2008.07.11. 17:43

Itt az új iPhone

<p>Megkezdődött az iPhone új, 3G-s változatának árusítása pénteken. Magyarországon később lesz kapható, egyelőre nem tudni, mikor.</p>

A világon elsőként Új-Zélandon lehetett megvásárolni az iPhone-t. A helyi idő szerint pénteken nulla órakor (közép-európai idő szerint csütörtök délután kettőkor) nyitó három bolt egyikében egy 22 éves diák lett a világ első iPhone 3G tulajdonosa. Jonny Gladwell kedd óta állt sorban. A diák azt mondta, fogadásból lett az első, és mivel nyert, barátai fogják kifizetni a telefon árát.

Az iPhone 3G-s változatát helyi idő szerint reggel 7 órakor (közép-európai idő szerint éjfélkor) kezdték árulni a Softbank Mobile nevű boltban, Tokió belvárosában. A nyitás előtt sokan napokig táboroztak az üzlet előtt, hogy elsőként juthassanak hozzá az Apple amerikai cég legújabb mobiljához. "Ez nagyszerű, nem tudok mást mondani, ez nagyszerű" - lelkendezett a férfi, aki ott elsőként vásárolta meg az új iPhone-t.

Szakértők szerint a telefonnak komoly riválisai vannak a szigetországban. A Japánban kapható mobilokkal tévét is nézhet, sőt, akár fizethet is a tulajdonosuk. Az Apple terméke ezekre nem képes. Az iPhone első változatát egyébként nem árulták az ázsiai országban.

Az Apple szerint az új modell kétszer olyan gyors, mint az első változat, viszont csak fele annyiba kerül. Japánban egy nyolc gigabájt memóriájú telefon 23040 jenbe (31479 forintba) kerül.

New Yorkban is ezer rajongó várta az Apple új telefonját. Az Egyesült Államokban itt kezdték ugyanis az iPhone árusítását. Az első darabot a keleti parti nagyvárosban helyi idő szerint reggel nyolc órakor (közép-európai idő szerint délután kettőkor) egy 24 éves férfi vette meg, aki azt mondta, az édesanyját fogja felhívni elsőként. A férfi éjfél óta várakozott a bolt előtt.

Az iPhone 3G-t pénteken 21 országban kezdték árulni: Ausztrálián, Kanadán, Hongkongon, Japánon, Mexikón, Új-Zélandon és az Egyesült Államokon kívül 14 európai országban is kapható már az új telefon. Az osztrák, belga, dán, finn, német, ír, olasz, holland, norvég, portugál, spanyol, svéd, svájci és brit rajongók pénteken hozzájuthattak a mobilhoz. Az új iPhone Magyarországon is kapható lesz, de azt egyelőre nem tudni, mikortól.

Kapcsolódó:

  • Mit tud az iPhone 2?
  • Olcsóbb lesz az Xbox 360, a PS tartja az árát
  • A zenehallgatás jótékony hatásai
  • Egy terabájt felett a Seagate merevlemeze
  • Pénzbírság a hírközlési szolgáltatóknak
  • Érkezik a digitális papír
  • Diablo III trailer
  • IT/Multimédia
  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!