Multimédia

2008.06.12. 10:05

Kertek alatt az iPhone 2

<p>Kiforrottabb, használati értékében jobb, és lényegesen olcsóbb lesz a második generációs iPhone</p>

Az első generációs iPhone rengeteg kritikát kapott, gyakorlatilag minden tekintetben lehetett rajta fogást találni. Köztünk legyen szólva: a fogyasztók  kritikáira bőven adott okott az Apple okostelefonja, ugyanakkor az iPhone újító mivolta elvitathatatlan. A gyártó most elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa a második generációt. Lekerült a lepel az iPhone 2.0-ról, rövidesen elérhető lesz az újdonság.

Egy sor olyan szolgáltatást építettek be a fejlesztők, melyeket eddig hiányolhattunk az iPhone-ból. Első körben talán a 3G használatát, valamint a beépített GPS funkciót említhetnénk. Újdonság a HSDPA szabváy támogatása, amely az eddigieknél látványosan nagyobb sávszélességet tesz lehetővé. Ami a külső megjelenést illeti, marad a jól megszokott iPhone design, viszont - a további funkciók beépítésének hála - valamivel vaskosabb lesz az új modell. Vaskos pénztárcára viszont nem feltétlen lesz szükség, ha valaki egy ilyen telefont szeretne, 200 dollár környékén elérhető lesz ugyanis az iPhone 2, köszönhetően annak, hogy több nemzetközi mobilszolgáltató felveszi a palettájára az újdonságot.

A második generációval az Apple egészen széles célközönséget céloz meg, az iPhone 2 például játékplatformként is funkcionál majd, több neves fejlesztő készít majd rá játékszoftvereket, kérdés, hogy vajon képes lesz-e felvenni a versenyt a zsebkonzolokkal (Nintendo DS, Sony PSP) az Apple rövidesen elérhető újdonsága.

Kapcsolódó:

  • Elem nélküli távirányító

  • Kipróbáltuk a Firefox 3-at

  • Tüzes laptopok

  • A legtöbb vírust magunk telepítjük

  • Láthatáron a következő Windows

  • Multimédia rovat

  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!