Ítélet

2019.09.19. 13:30

Vascsővel és karddal okoztak sérüléseket

Azért támadtak a fiatal férfira, mert az a barátnőjével külföldre akart menni.

Illusztráció

A Miskolci Törvényszék ítélete szerint a két vádlott férfi – apa és fia – a 37-es számú főút mellett lévő benzinkútra mentek, mert megtudták, hogy a sértett és az elsőrendű vádlott lánya, a sértett barátnője ott tartózkodik. A vádlottak a sértett autójához léptek, majd karddal és vascsővel ütni kezdték azt. A sértett és egyik utasa kimenekült az autóból, majd – hogy az autóban maradt ismerőseit kimentse – fölkapott egy ablakmosó folyadékkal teli vödröt, és a két vádlott irányába locsolta a vizet. Ekkor az apa egy kést vett elő és fiával együtt üldözni kezdték, majd a náluk lévő eszközökkel többször megütötték őket. A támadás következtében az egyik férfi a fején sérült meg, maradandó sérülései keletkeztek, míg a másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett. A sértett által használt autóban csaknem 200 ezer forintos kár keletkezett.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság ítéletet hozott, a vádlottakat testi sértés és rongálás miatt mondta ki bűnösnek. Az apát 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte 2 év próbaidőre felfüggesztve, a fiatalabb elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre függesztette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában