MKC: Végig vezettek, tavasszal is folytatják

MKC: Végig vezettek, tavasszal is folytatják
Mezőkövesd – Magyar Kupa találkozót vívott szerda este a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda együttese, amely továbbjutott.

A férfi Magyar Kupa előselejtezőjében és 1. fordulójában még nem kellett pályára lépniük a dél-borsodiaknak, akik a második körben Egerben nyertek (32-22), a harmadikban pedig Békésen (27-21). Az előző sorozatban bronzérmes kövesdiek jól kezdték a meccset (4-2), miközben Holló is „bevédte” magát. Ezt követően kissé lassan gyűltek a találatok, amiben szerepet játszottak a kapusok, a védőmunka, és a támadásban becsúszott hibák.

A házigazda viszont mindig ellenfele előtt járt, és nem egy alkalommal négy góllal is vezetett (7-3, 12-8). Sokszor tanácstalan volt a Cegléd, ugyanakkor a Kövesdnél mindig akadt valaki, aki tovább tudta lökni a társaságot: hol Holló, hol Antal, hol Benis, illetve a cserekapus Balogh, aki fontos pillanatban hárította Andelic büntetőjét. A félidő végére azonban szoros állás alakult ki, hiszen hamar két kiállítást is kapott az MKC, a másodikat – ütésért – feleslegesen gyűjtötte be Trivkovic.

Benisé az utolsó

A második félidő elején „befagyott” a pályaválasztó, csaknem nyolc percet kellett várnia a közönségnek első találatukra. Amelyet az a Kiss R. szerzett 13-13-nál, aki az egész második félidőben fantasztikusan kézilabdázott, bátran vállalkozott és nem ijedt meg az előtte adódó lehetőségektől. Egy-két találattal mindig az MKC vezetett, de a Cegléd ott loholt Antalék hátában. A kapusok is megtették a magukét, rájuk nem lehetett panasz. Az utolsó két percre 25-24-gyel mentek bele a felek, fél perccel a rendes játékidő lejárta előtt Kun egalizált, ám a kövesdiek az ellenakciónál kijátszottak egy figurát Benisre, aki 59:51-nél megszerezte a győzelmet és továbbjutást érő gólt.

A Balatonfüred, az Orosháza, illetve a Csurgó már korábban továbblépett a következő fordulóba, hozzájuk csatlakozott most a Mezőkövesdi KC. Az ötödik kör két csatájának győztese majd készülhet a négyes döntőre, amelynek automatikus résztvevői a veszprémiek és a szegediek.

– ÉM-MI –


Kézilabda: a tények

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE
26-25 (13-11)

Mezőkövesd, 350 néző. V.: Bán, Szloska.

Mezőkövesdi KC: Holló – Benis (4/1), Hajdu (3), Radnic (2), Trivkovic (1), Füstös (3), Szepesi (1/1). Csere: Balogh (k), Grünfelder (1), Antal (3), Molnár (-), Ciric (1), Kozina (-), Bozoljac (1), Kiss R. (6/1), Kovács P. (-). Edző: Skaliczki László.

Ceglédi KKSE: Bősz – Tóth N. (2), Kun (6), Sipeki (-), Andelic (4/1), Grbovic (4), Lászlai (1). Csere: Abramovic (k), Mojsilov (k), Országh (4/1), Hódi (-), Lepsényi (-), Perisic (2), Megyeri (2). Edző: Kökény István.

Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2. Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc.

Skaliczki László: – Hihetetlenül hullámzó volt a teljesítményünk, a jó periódusokat rossz követte. Az viszont örömteli, hogy ott vagyunk a legjobb hat között.

Kökény István: – Egy szoros mérkőzésen, a végjátékban dőlt el a továbbjutás.