MKC U23, ÓKC: Nehéz meccsek következnek

MKC U23, ÓKC: Nehéz meccsek következnek
Mezőkövesd, Ózd – A férfi kézilabda NB I/B-ben a keleti csoport élmezőnyéhez tartozó csapatok ellen szerepelnek a borsodi együttesek. Az Ózdi KC szombaton 18 órától a tabella negyedik helyén álló Lajosmizse otthonában lép pályára, míg a Mezőkövesdi KC U23 vasárnap 18 órai kezdettel a bronzérmes pozícióban tanyázó Ferencvárost fogadja.

Primavera Mizse KC – Ózdi KC (szombat, 18.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

„Ez a párosítás minden esetben háromesélyesnek számít, akár idegenben, akár hazai körülmények között. A két csapat ugyanis közel azonos tudással rendelkezik, ezért az éppen aktuális forma döntheti el a két bajnoki pont sorsát. A múlt heti győzelmünkből lehet építkezni, de ezúttal sokkal jobb százalékban kell az adódó lehetőségeinket kihasználni, mint tettük az Orosháza ellen. A táblázat negyedik helyén álló hazaiak ugyanis ellenkező esetben komolyan megbüntetnek minket. A lajosmizsei légkör és körülmények rendkívül nehezek a vendégcsapatok számára, ezért csak pontos, már-már hibátlan játékkal lehetünk eredmények. Fontos, hogy az ellenfélből semlegesíteni tudjuk Bujdosó játékát, és az NB I-es rutinnal rendelkező kapusukat ne tegyük naggyá. Sajnos Kóródi és Scitovszky sérült, valamint Kalics játéka is kérdéses, de mindent megteszünk azért, hogy sikerrel vegyük ezt az alföldi kirándulást.”


Mezőkövesdi KC U23 – Ferencvárosi TC (vasárnap, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

„A Ferencváros egy fiatalokból álló, gyors csapat, az eredményeik pedig önmagukért beszélnek ebben a bajnokságban. Az erőviszonyok alapján nem kérdés, hogy a fővárosiak számítanak a meccs esélyesének. A Balatonfüred elleni NB I-es junior találkozón két játékosunk megsérült, további ketten pedig egyéb elfoglaltság miatt nem lesznek jelen a vasárnapi összecsapáson. Ettől függetlenül bízom benne, hogy a többiekkel sikerül megnehezíteni a dobogóesélyes dolgát. Azt nem tudom, hogy ez elég lesz-e a pontszerzésre, de mindent el fogunk követni a tisztes helytállás érdekében. Valamelyest a rohanó játékot le kell lassítani, és a pontos befejezésekre figyelni. Ha ezt megvalósítjuk, akkor szorosan tapadni tudunk majd a zöld-fehérekre. Örülnék neki, ha csak a végjátékban dőlne el a vasárnapi csata.”

ÉM-METovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek