Miskolcon rendezik az egyetemista tájfutók világbajnokságát a nyáron

Miskolc – Miskolc és a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája a 20. tájékozódási futó egyetemi világbajnokságnak, a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Miskolcon.

A július 30-tól augusztus 4-ig tartó versenyen a világ legjobb, felsőoktatási tanulmányokat folytató tájfutói vesznek részt. A világbajnokságon várhatóan 30-35 ország 300-350 versenyzője indul. Egy ország hat férfit és hat nőt nevezhet a versenyre.

Bugár József, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Miskolc 2009-ben felnőtt világbajnokságot, előtte 2001-ben junior világbajnokságot, a Miskolci Egyetem pedig 1986-ban egyetemi világbajnokságot rendezett.

A Miskolci Egyetem hallgatói eddig nyolc tájfutó egyetemi világbajnokságon vettek részt, két ezüst- és hat bronzérmet szereztek.

Deák Csaba, az egyetem kancellárja, a szervező bizottság elnöke elmondta, hogy a 2016-os világbajnokságot jelentős összefogás eredményeként nyerte el az intézmény, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke pedig komoly sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy idén ismét vb-t jegyezhetnek.

A világesemény kísérőversenyeként rendezi meg Miskolcon a Szegedi Vasutas SE a legnagyobb itthoni nemzetközi tájfutó viadalt, a Hungária Kupát, amelyen akár másfélezren is indulhatnak majd.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s