BOON lakóhelyem

2012.02.28. 14:51

TÉLTEMETŐ A SELYEMRÉTEN

Február vége van. Az évszakok azon különös interregnumának ideje ez, amikor a tél már nem, a tavasz még nem tartja kezében az uralkodói jogart.

Február vége van. Az évszakok azon különös interregnumának ideje ez, amikor a tél már nem, a tavasz még nem tartja kezében az uralkodói jogart. Az időszakot jeles események díszítik. Ha eltekintünk az Ákos naptól, még mindig ott tündököl jégtörő Mátyás. És persze mindenekelőtt farsang! 24-én, az évad legbolondabb napján gyűltek össze a selyemréti általános iskolában afféle télkergető ünnepélyre.

Szőkőnap is ez a mai, csak négy évente van benne részünk. Sietni kell: elmúlt már hamvadó szerda, lassan itt a böjt ideje. A víg nap tiszteletére egybesereglett diákok és felnőttek elismerésre méltó jókedvvel űzték, kergették, csúfolták a távozó tél tábornokot. Fáztunk éppen eleget! - ez volt a jelszó - jöjjön a derű, jöjjön a napfény! Mondják, lehet még meglepetésben részünk. Egy-két bugyuta hófelhő még támadásba lendülhet. Sebaj. Az iskola udvarán már virágzik a mogyorófa.

-TVÁ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!