Olvasónk küldte: Tragédia lesz a balra kanyarodásból

By danielvido
Akt.:
Olvasónk küldte: Tragédia lesz a balra kanyarodásból
Miskolc – A Corvin utca felől tilos bekanyarodni a Bató-házhoz, valamint onnan kikanyarodni sem lehet balra. Ezt a két egyszerű szabályt az autósok folyamatosan megszegik, ebből előbb-utóbb tragédia lesz.

A közreműködésüket szeretném kérni egy probléma, mégpedig egy közlekedési probléma megoldásában. Belvárosi – autóval és gyalogosan is sokat közlekedő – lakóként szeretném kérni a segítségüket ugyanis vannak bizonyos alapvető közlekedési szabályok, amiket mindenkinek be kell tartani. A belváros szívében van egy igencsak problémás kereszteződés (Arany János utca és Corvin utca kereszteződése, konkrétan az Arany Corvin üzletház előtti kereszteződés.) Ez az a hely, ahol a Szentpáli utca felől érkező gépjárműveknek tilos a balra kanyarodás. Ezt a utca jobb oldalán lévő „balra kanyarodni tilos” tábla egyértelműen jelzi.

corvin3

Ezen felül a Bató-Ház és a Metropol üzletház mögötti parkolóból kivezető szakaszon is tilos balra fordulni. Ezt a „kötelező haladási irányt” jelző tábla szintén egyértelműen mutatja.

corvin2

A fent nevezett két alapvető KRESZ szabály megszegése viszont állandó és mindennapos. Jó lenne felhívni az autósok figyelmét arra, hogy bizony nap mint nap rendszeresen szabályt sértenek. Ezek a dolgok igen balesetveszélyesek. Egyrészt azért, mert a szabályt ismerő járókelők nagy veszélynek vannak kitéve azzal, hogy az esetleges gyalogos átkelésnél nem számítanak a tilosban kanyarodó autókra, hiszen abban a hitben kelnek át a parkoló végén, hogy a Szentpáli utca felől, nem érheti őket baj. Másrészt mindennaposak a kisebb torlódások, a rutinból balra kanyarodó autósok miatt, legyen az a parkolóból kifele, vagy a Szentpáli utcáról befele érkező autók miatt.

Jó lenne a rendőrség figyelmét is felhívni a fenti problémára, hiszen borzasztó balesetveszélyes a terület. A rendőrség egyébként hatékonyan jár közre a Centrum áruház előtti gyalogos átkelő estében, ahol esténként – miután a közlekedési lámpák sárga villogóra váltanak – a STOP táblánál meg nem álló autósokat figyelmezteti. Helyesnek tartom, hiszen egy nehezen belátható kereszteződésről van szó, ahol a gyalogosokon kívül villamosok is közlekednek szép számmal. Ha a vizsgálatukat 50 méterrel kiterjesztenék, ebben a kereszteződésben is hatékonyak lehetnének, és valóban a járókelők, itt élők védelmében járnának el.Miskolc.
BOON.HU


hirdetés