Miskolc hírei

2012.09.30. 15:30

Három első helyezést ért el a Citibank Magyarország

A Citibank Magyarország a vállalati szegmens három kategóriájában lett listavezető az Euromoney 2012. évi devizapiaci felmérésén.

A Citibank Magyarország a vállalati szegmens három kategóriájában lett listavezető az Euromoney 2012. évi devizapiaci felmérésén.Az első helyezést a spot/forward tranzakciók terén 38,73 százalékos piaci részesedéssel és 3583 millió dollárt kitevő tranzakciós volumennel, az opciós tranzakciók terén 40,47 százalékos piaci részesedéssel és 96 millió dollárt kitevő volumennel, továbbá az e-trading elektronikus kereskedés terén 61,89 százalékos piaci részesedéssel és 2189 millió dollárt kitevő volumennel nyerte el. Ezenkívül a Citi a Közép-Kelet-Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban továbbra is listavezető, kimagasló eredményekkel erősítve regionális piacvezető szerepét a devizatranzakciók terén.

Globális szinten a Citi a legnagyobb fejlődést felmutató devizakereskedő-ház címet kapta, a 2011. évi 4. helyezésről a 2. helyezésre ugorva 2012-ben, miközben a tavalyi 8,88 százalékos általános piaci részesedése 12,29 százalékra nőtt.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Mind a hazai piacon, mind a régióban elért eredményeinket fontos teljesítményként értékeljük, hiszen az Euromoney devizatranzakciókra vonatkozó éves devizapiaci felmérését a legjelentősebb mennyiségi és minőségi mércének tartjuk ezen a területen. Köszönjük ügyfeleink irántunk való töretlen bizalmát. Kötelezettségvállalásunk a jövőben is a kiváló ügyfélkiszolgálásra és piacvezető pozíciónk megtartására irányul.”

A Citi az idei felmérésen a következő elismerésekkel is gazdagodott: A legjobb bank a közép-kelet-európai, a latin-amerikai, a közel-keleti, az észak-európai és az afrikai devizák terén, A legjobb bank a kvantitatív és flow, illetve technikai elemzés terén, A legjobb bank a strukturált opciók terén, A legjobb bank az online order könyv átláthatósága terén, A legjobb bank az online elemzési eszközök terén, valamint A legjobb bank az online kockázatkezelési eszközök terén.

1979-es indulása óta az Euromoney devizapiaci felméréseit a globális devizapiaci üzletág teljesítményértékelésének referenciájaként tartják számon. Az idei felmérésen a résztvevők száma – 15 423 érvényes szavazat –, valamint a felmérésbeli szavazásban érintett volumen nagysága – 208,6 ezer milliárd dollár, szemben a tavalyi 177,6 ezer milliárd dollárral – rekordnagyságú volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!