Miskolc hírei

2011.05.26. 08:39

MSE - DVTK: Játék a számokkal – türelemjáték a nézőkkel?

<p>Mezőkövesd - Mit tesznek a DVTK-szurkolók akkor, ha a kövesdi meccs után meg kell várniuk a nyíregyháziak eredményét?</p>

A szombati csata előtt már mindenki találgat: bajnok lesz-e a Diósgyőr NB II-es labdarúgó csapata, vagy a piros-fehéreknek még egy hetet várniuk kell az ünneplésre?

Akár egy órát is

Nézzük a lehetőségeket: ha a 8 ponttal vezető DVTK megnyeri a 17 órakor kezdődő rangadót, vagy döntetlent ér el, akkor Lippaiék már aranyérmesek és NB I-esként vonulhatnak az öltözőbe. Ebben az esetben a csapat szurkolói a lefújás után nyomban ünnepelhetnek – és nem kell megvárniuk a 18 órakor startoló Dunakanyar-Vác – Nyíregyháza Spartacus összecsapás végeredményét. Ha viszont a dobogós helyért harcoló Mezőkövesd-Zsóry gárdája győz, akkor a DVTK híveinek – az ünneplés érdekében – azért kell szorítaniuk, hogy a nyírségiek kapjanak ki, vagy csupán egy pontot szerezzenek. Vagyis előfordulhat, hogy a publikumnak csaknem egy órát kell „szobroznia” addig, hogy kiderüljön: lesz-e bajnokavatás.

– Mi is számba vettünk már minden lehetőséget – jegyezte meg Hagyacki József, a mezőkövesdiek ügyvezető elnöke. – Nekünk, mint a találkozó házigazdáinak, aztán a két klub rendezőgárdájának, biztonsági személyzetének és a rendőrségnek ugyancsak fel kell készülnie mindenre. Mit teszünk, vagy inkább mit tehetnek a nézők, ha tényleg várniuk kell? Több dolgot is javasolhatok: maradjanak a helyükön, vegyék igénybe a büfék szolgáltatásait, sörözzenek, énekeljenek, beszélgessenek, miközben várják a Vácról érkező híreket. Nyilván így tesznek majd a játékosok is, akik ebben az esetben megfürdenek, majd átöltöznek és ha bajnokok – gondolom én – visszamennek a pályára, hogy részük legyen a szurkolói rigmusokban.

Az ügyvezető elmondta még, hogy azok a nézők, akik a lefújás után elhagyják a sporttelepet és később – bármilyen célból – vissza akarnak menni, ezt valószínűleg már nem tehetik majd meg.


MSE - DVTK: Vasárnap helyett szombaton

eszak | 2011.05.25 07:36
Előrehozták a Mezőkövesd – DVTK NB II-es labdarúgó mérkőzést, amelyet szombaton 17 órakor kezdenek.

MSE - DVTK: Elkelt a jegyek fele

boon | 2011.05.24 17:35
Miskolc - A várnál kicsivel később, csak délután két óra után érkeztek meg Miskolcra a vendégszurkolóknak szánt jegyek, így ekkor kezdődhetett el az árusítás a Mini Olimpia sportboltban, ahol már több tucatnyi drukker várakozott.

Háromezren szurkolhatnak Mezőkövesden

eszak | 2011.05.24 15:32
Mezőkövesd - Népes "küldöttség" járta be kedden délelőtt az NB II-es rangadó helyszínét.

Szurkolóbuszok indulnak Mezőkövesdre

boon | 2011.05.24 14:42
Minimum kétezer Diósgyőr-szurkoló fog szorítani a piros-fehéreknek a hétvégi mezőkövesdi rangadón, amelyre szurkolóbuszok is indulnak.

Labdarúgó táblázatok

boon | 2011.05.22 20:24
Az NB II Keleti csoportjának, az NB III Mátra és Tisza csoportjának valamint a megyei I. osztály tabellái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!