Miskolc hírei

2011.03.05. 13:52

"Meg lehet találni a közös pontokat"

<p>Miskolc - Tavaly feloszlatták,majd nemrég újjá alakitották a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség miskolci szervezetét. ÉM-interjú Molnár Attilával, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség új miskolci elnökével.</p>

Szerkesztőségünk vendége volt Molnár Attila, a szervezet frissen megválasztott elnöke.   

ÉM: Előnynek  vagy hátránynak éli meg, hogy eddig a háttérből politizált? 

Molnár Attila: Ez a poszt számomra egy feladat, amelyet először  mérlegeltem hogy vállalható számomra vagy sem. Az döntött,hogy van egy határozott  elképzelésem,arról amit tennem kellene: a sikerét vagy visszaigazolja az élet, a szervezet tagjai vagy sem. Szolgáltató típusú, emberközeli szervezetet szeretnék, nyitottat a város közössége felé. 

ÉM: Érezhető hogy három ellenzéke is lehet: a baloldal, a Jobbik, és a korábbi szervezet  prominensei és hívei…. 

Molnár Attila: Bennem kialakult egy elképzelés, hogy miként lehet egy  sikeres szervezetet felépíteni. Nem szeretném az energiáimat az ellentáborokra fordítani. Azt gondolom nem megbántva őket – hiszen sok kérdésben még igazuk is lehet – hogy amíg az új, fölállt szervezet nem tudta magát igazából megmutatni, addig ezeket a támadásokat indokolatlannak tartom. Ha  a  munkánkról fognak valamilyen véleményt mondani, és az elfogadható, érdemes lesz vele foglalkozni.  

ÉM: A győztes csapathoz mindenki szeret csatlakozni. Nem tart a karrieristáktól? 

Molnár Attila: Ha márciusban elfogadjuk a munkatervet, és annak a megvalósításán dolgozunk, nagyon gyorsan kiderül, ki az aki csak karriert szeretne építeni és ki az aki érdemben tud és  akar is  tenni. 

ÉM: Önt úgy ismerhették meg sokan,hogy a   szabad vélemény nyilvánitás és gondolkodás hive, volt is belőle gondja. Most ebből a székből is igy gondolja? 

Molnár Attila:  Nem  hiszek abban, hogy az egysíkú ,egyszinü város csak a jó város. Ha valaki tisztességgel, becsülettel ellátja szakmai munkáját és az a városban élő emberek javát szolgálja - az tegye a dolgát. Én megtapasztaltam azt is, hogy azért üldöznek valakit, mert egy kicsit másabb értékrendet vall - én ilyet nem kívánok tenni,és nem szeretném a nevemet adni hozzá. Abban hiszek, hogy meg lehet találni a közös pontokat, és lehet sokaknak együtt gondolkodva építeni a várost. Mert ha nem tudunk előrelépni együtt,nem fogunk a gyermekeink gyermekeit ölünkbe fogva vasárnap sétálni  Miskolcon, hanem  többszáz kilométerről az interneten fogjuk látni az unokáinkat.

ÉM: Sokan a napokban azért támadták,hogy résztvett most a Vadasparki átszervezésekben, elbocsátásokban. Megbánta?

Molnár Attila:Mindenki tudja,hogy nekem a Vadaspark a nagyon sokat jelent, a lelkem beletettem amig ott voltam. Megkértek hogy  segitsek az ujraindulásnál a tanácsaimmal. Nem bántam meg, mert ezzel remélem segitettem az uj vezetésnek hogy fejleszteni tudják a szebb napokat látott Vadasparkot

ÉM: Sokan mondják hogy nagy gond: Miskolc széthúzó, és kis hatókörű, kapacitásu értelmiségi réteggel rendelkezik. 

Molnár Attila:  Az értelmiségi  az én olvasatomban az,aki felelősséget tud viselni környezetéért,  és ezt a felelősséget úgy viseli, hogy azt többé és jobbá akarja tenni. Ez  az egész országban is egy  nagyon szűk rétegre jellemző. Miskolcon az ismert múlt miatt-gyors iparositás, mesterséges nagyváros teremtés - sokaknak nincs igazán erős kötődése a városhoz. Nem biztos, hogy ennek a következménye, de én Miskolcot másrészt "elklikkesedett” városnak tartom. Vannak értelmiségi és gazdasági csoportok, de nincs köztük átjárhatóság, párbeszéd, együttmüködés, de nincsenek is olyan színterek, ahol találkozhassanak, összejárhassanak. Azt szeretném ha Fidesz-Magyar Polgári Szövetség miskolci szervezetének az szellemü felépitésével is  tudnék tenni ennek megváltoztatásáért.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!