Miskolc hírei

2011.02.10. 15:48

Látni szeretnék a jelentést

<p>Miskolc - Nagy vihart kavart a nemrégiben nyilvánosságra hozott lista, amelyben Dr. Kriza Ákos miskolci polgármester nyilvánosságra hozta tételesen a Miskolc Holdingnál és tagvállalatainál végzett átvilágítás eredményeként a büntetőfeljelentést eredményező, illetve a „jó erkölcsbe” ütköző ügyek listáját. Ritka kivételtől eltekintve - egy-egy kiugró ügy - ilyen lista még nem látott napvilágot a városban az elmúlt húsz év alatt.</p>

A lista lapunkban, az Észak-Magyarországban és a BOON-on is megtekinthető, olvasható. Miután konkrét cégek, összegek, ügyek lettek felsorolva várható volt az érintettek reagálása is: először a Holding volt vezérigazgatója, Dr. Halmai Gyula küldte el a listára a tételes válaszát, amelyet szintén közöltünk.

Legújabb fordulat: Dr. Simon Gábor a miskolci önkormányzati MSZP frakció vezetője juttatott el közleményt a szerkesztőségünknek is. Ebben többek között ezt írja:

Miskolc Megyei Jogú Város februári közgyűlésén, az elmúlt héten csütörtökön, dr. Kriza Ákos polgármester kijelentette: a Miskolc Holding gazdálkodásáról készült könyvvizsgálói jelentés nyilvános, azt bárki megtekintheti.

A közgyűlés befejeztével a polgármester személyesen közölte velem, az MSZP frakcióvezetőjével, hogy a Miskolc Holding Zrt. székházában bármikor megismerkedhetünk a szóban forgó dokumentummal. Azzal a nyilvános jelentéssel, melynek elkészítése – mint utóbb megtudtuk – 22 millió forintjába került a városnak.

A továbbiakban a képviselő leszögezi: hiába mentek el képviselőtársaikkal az egyeztetett időpontban a Holding-hoz, kiderült, hogy a jelentés egy példányban készült, azt  azonban a polgármester magához kérette - aki most szabadságon van. A helyettesekkel sem jutottak dülőre, illetve kiderült, hogy a jelentés egy ügyvédnél van most, de nem tudható a neve.

Dr. Simon Gábor szerint a jelentést iktatni kellett volna a Holding irattárában, illetve hozzáférhetővé kell tenni a miskolciak számára: ezért folytatják hétfőn.


Mi is az a 30 milliárd? Várjuk a választ

eszak | 2011.02.09 17:32
Miskolc - A polgármester által bejelentettek sok kérdést felvetnek. Például hogy „hogyan” hiányzik az összeg.

Vádak és cáfolatok Miskolcon

boon | 2011.02.07 22:06
Miskolc - Nemrég közölte a Miskolci Holding átvilágításának eredményeként Miskolc város polgármestere, dr. Kriza Ákos többek között azon ügyek listáját, amelyek „jó erkölcsbe ütköznek”. Most megérkezett Dr. Halmai Gyula, a Holding volt elnök-vezérigazgatójának válasza mindegyik ügyre.

"Nehéz év lesz: üres a kincstár" - Ülésezett a miskolci közgyűlés

eszak | 2011.02.05 17:20
Miskolc - A keddi polgármesteri bejelentés határozta meg  a csütörtöki közgyűlési ülést Miskolcon.

Újjáalakult a miskolci Fidesz

eszak | 2011.02.05 10:49
Miskolc - A tagfelvétel tovább folyik a szokásos felvételi procedúrának megfelelően.

Bodótető: ez nem az az ingatlan!

boon | 2011.02.05 09:39
Miskolc - Tévedtünk: amit bemutattunk felépült, amiről szó van nem - hívta fel portálunk figyelmét Kovács Ferenc, a KV Ingatlan Kft. tulajdonos ügyvezetője.

"Cáfolni fogom..." - mondja a volt vezérigazgató

eszak | 2011.02.02 20:25
Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. volt vezérigazgatója írja: napokon belül tételesen cáfolja a holdingot ért vádakat.

A Miskolc Holding átvilágításának eredménye

boon | 2011.02.02 11:29
Miskolc - A már folyamatba lévő büntetőügyek listája. A jó erkölcsbe ütköző ügyek listája.

Közlemény a Miskolc Holding átvilágítása kapcsán

boon | 2011.02.02 09:41
Miskolc - A Miskolc Holding cégcsoport 2010. évi átvilágításának eredménye: 30 milliárd forint adósság.

Nézőpont: Nyomozás

eszak | 2011.02.01 20:51
Repkedtek a számok a keddi városházi sajtótájékoztatón. 17 büntetőjogi felelősséget felvető ügycsoport, 36 súlyos ügy, 30 milliárdos adósság. Hajdu Mariann jegyzete

MSZP: nem hiány, hanem többlet

eszak | 2011.02.01 18:58
Miskolc - Az MSZP miskolci frakciója szerint nincs harmincmilliárd a hiánya a Holdingnak, hanem pénzügyi plusszal rendelkezik.

Miskolc Holding: Büntetőfeljelentések

eszak | 2011.02.01 18:46
Miskolc - A következő három ügy közül az utóbbi kettővel kapcsolatos gyanúról már tavaly, a választások előtt beszámolt portálunk.

Miskolc Holding: 30 milliárdos adósság

eszak | 2011.02.01 18:59
Miskolc - Befejeződött a Miskolc Holding átvilágítása, a könyvvizsgálók 128 megálllapítást tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!