Miskolc hírei

2011.02.10. 12:42

Csata lesz. Folytatja-e a MISI?

<p>Ami nem jött össze a női kosárlabda Magyar Kupában, az létre jöhet a bajnokságban.</p>

Egy hónapja adtunk hírt arról, hogy bár nevezett a női kosárlabda Magyar Kupa idei sorozatára a Miskolci Sportiskola SC csapata, és még ellenfelet is kapott, mégsem jött össze a mérkőzés. Ennek története röviden a következő: a miskolci gárda képviselője késve, a nevezési határidő lejárta után juttatta el a csapat nevezését a sorozat lebonyolítójához, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, ahonnan szóban azt jelezték vissza, hogy elfogadták a csapat nevezését, és az NB I/A csoportjában szereplő Vasas-Csata ellen kell meccset játszaniuk Miskolcon, abban az időpontban, amiben a mérkőző felek megállapodnak egymással. Az egyezség nem jöt létre, és mivel időközben a fővárosiak vitatni kezdték, hogy valóban pályára kell-e lépniük egy olyan csapat ellen, akinek nincs érvényes nevezése, csak úgy lettek volna hajlandók lejátszani a kupamecset, ha arra az ő otthonukban, Budapesten kerül sor. Mivel a szövetség illetékesei nem avatkoztak közbe, vagyis nem írták ki Miskolcraa mérkőzést, a

MISI SC pedig nem vállalta, hogy a továbbjutásról döntő egyetlen meccsre Budapestre utazzon el, ezért a két együttesnek a találkozója elmaradt.

Szombaton

Ezen a hét végén, szombaton 17 órától Miskolcon azonban már biztosan pályára lép a Vasas-Csata ellen a MISI SC, igaz, most elviekben nem a legjobbjaik ellen, hiszen az NB I/B Keleti csoportjának küzdelmeire a fővárosiak a második számú csapatukat nevezték be. De mivel az NB I/A csoportos és az NB I/B csoportos együtteseik között átjárás van, vagyis játékengedély birtokában mindkét osztályban pályára küldhetik játékosaikat a csatások, így nem kizárt, hogy ezúttal is – ahogy ősszel is a fővárosban, amikor a MISI SC kiütéses, 68 pontos különbségű vereséget szenvedett – szinte kivétel nélkül az élvonalban szereplő játékosaikat szerepeltetik. Erre már csak azért is nagy esély mutatkozik, mert az élvonalbeli csapatuknak ezen a hét végén nincs bajnokija, legközelebb a hónap utolsó vasárnapján kell meccselniük az NB I/A csoportban.

További érdekesség

A fentiek ismeretében önmagában is érdekes lenne a mérkőzés, de van még más is, ami miatt az átlagosnál nagyobb érdeklődés kísérheti ezt az összecsapást. Mégpedig az, hogy a MISI SC csapata, miután négy vereséggel rajtolt a bajnokságban, a múlt hét végén immár zsinórban hatodik győzelmét aratta, vagyis tavaly november 13-a óta veretlen a gárda. Ezzel a remek sorozattal ráadásul az utolsó helyről a felsőházi rájátszást erő pozícióba tornázta fel magát az együttes, és amennyiben a hátralévő négy meccséből legalább kettőt megnyer, akkor részese lesz az élvonalbeli tagságért zajló rájátszásnak (ennek során az NB I/B Keleti és Nyugati csoportjának első négy helyen végzett együttese kuparendszerű rájátszásban vesz részt, amelynek során az első körben, a negyeddöntőkben az alábbi párharcokra kerül sor: Nyugati 1. helyezett-Keleti 4. helyezett, Nyugati 2. helyezett-Keleti 3. helyezett, Nyugati 3. helyezett–Keleti 2. helyezett, Nyugati 4. helyezett–Keleti 1. helyezett). Persze nem mindegy hanyadik helyen zárja az alapszakaszt a MISI SC, hiszen minél előrébb végez, elviekben annál gyengébb ellenfelet kaphat a Nyugati csoportból, ezért is van jelentősége annak, hogy milyen eredményt érnek el most szombaton, a Vasas-Csata II. ellen.

Az előző meccs legeredményesebbje

A múlt héten Nyíregyházán nyert a MISI SC, és ezen az összecsapáson a csapat 73 pontjából Csávás Andrea egymaga 36 egységet szerzett szerzett. Ő a következőket mondta az előttük álló meccsről, meccsekről:

– Játszunk, mert szeretünk játszani, és reméljük, hogy játékunk még további győzelmekkel párosul a folytatásban. És, hogy az esetleges feljutás szóba került-e már a csapat tagjai között? Néhány meccset még nyerni kellene, hogy ez igazán komolyan felvetődhessen. De ezzel együtt is azt gondolom, hogy a miskolci, diósgyőri női kosárlabdának az élvonalbeli tagság elérése igenis értéke lenne, egy olyan alap, amire bármit rá lehetne építeni a jövőben. De maradva a jelennél: úgy vélem, azoknak, akik DKSK csapatának az élvonalból való eltűnése után, szabadidejükben, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül lejártak az edzésekre, azért, hogy életben tartsák ezt a sportágat a városban, az erkölcsi elismerés a minimum, ami ezért jár. Továbbá véleményem szerint a csapat tagjai megérdemelnek annyit, és nagyon örülnének is annak, ha azoktól a helyi közösségi életben ismert emberektől, akik számára nem közömbös a kosárlabda miskolci jövője, valamilyen formában a jövőképről tájékoztatást kapnának.


A női kosárlabda NBI/B Keleti csoport állása:

1. Kecskeméti KC 11 9 2 779-629 20

2. Ferencvárosi TC II. 12 8 4 787-721 20

3. Vasas-Csata II. 9 7 2 636-482 16

4. Miskolci Sportiskola SC 10 6 4 592-603 16

5. Nyíregyházi FSE-NYKS 12 4 8 760-814 16

6. Debreceni SC-SI 11 4 7 600-707 15

7. Bajai NKK II. 10 4 6 555-622 14

8. OSC 11 1 10 635-766 12


MISI: Zsinórban a hatodik győzelem

eszak | 2011.02.05 11:05
A női kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 10. fordulójában Nyíregyházán szerepelt a Miskolci Sportiskola SC csapata.

Budapesten nyert a MISI-DKSK

eszak | 2010.11.20 20:31
A női kosárlabda NB I/B-ben a fővárosban diadalmaskodott a Miskolci Sportiskola együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!