Miskolc hírei

2010.12.07. 19:51

Földcsuszamlás Miskolcon

<p>Miskolc - Egy 50-60 méter hosszú földcsuszamlás keletkezett kedden délután Miskolcon. A megindult földréteg a repedés alatti és fölötti ingatlanokat is veszélyezteti. A tűzoltóság lezárta a környéket, szerdán statikus vizsgálja meg a környékbeli épületeket, borospincéket.</p>

Bódi Zoltán, a Miskolci Városi Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a megcsúszott hegyoldal környékén, vagyis a Latabár sor és Pázmány sor között főleg hétvégi házak és borospincék vannak, de lakóingatlanokat is veszélyeztet a földcsuszamlás. A helyszínt kollégáik kordonnal körbezárták, valamint kihívták az áramszolgáltató szakembereit is, hogy vizsgálják meg, nem sérült-e az elektromos hálózat. Szerdán statikus vizsgálja meg az érintett ingatlanokat.

A szóvivő hozzátette: a napokban leesett nagymennyiségű eső vélhetően nagyban hozzájárult a veszélyhelyzet kialakulásához. Emlékeztetett rá, hogy a tavaszi és kora nyári esőzések következtében több hasonló csuszamlást észleltek Miskolcon és környékén, vagyis idén szokatlanul sok ilyen jelenséget tapasztaltak a borsodi megyeszékhelyen.

- Független Hírügynökség -


Megindult az Avas, de nincs életveszély

eszak | 2010.12.07 19:48
Miskolc - Földcsuszamlás volt kedden délután a Nagy Avason, a Latabár sor és Pázmány sor között. Csaknem 50 méter hosszúságban indult meg a talaj. A szakemberek szerint a 2006-ban megépített támfal szakadt be, a legelképzelhetőbb, hogy egy alatta található pince miatt.

Megcsúszott a föld az Avason

boon | 2010.12.07 17:16
Miskolc - Az Avas hegy északi oldalán, a Nagy Avas Latabár sor és Pázmány sor között, kb. 50 méteres hosszúságban megcsúszott a talaj. A földcsuszamlás veszélyezteti a helyszín fölött található ingatlanokat, illetve az alatta lévő, egyébként is nehezen járható utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!