BOON - Koncertajánló

2013.10.21. 09:25

Gitár Trió a művészetek házában - nyereményjáték

Páros belépőket sorsoltunk. Miskolc | Művészetek Háza | október 26. 19:00.

Páros belépőket sorsoltunk. Miskolc | Művészetek Háza | október 26. 19:00.

Magyarország három gitáróriása éppenséggel már hátra is dőlhetne. Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor mögött annyi minden van, hogy jó régen elveszíthette a fonalat, aki számolni próbálta koncertjeiket, lemezeiket, vagy éppen kitüntetéseiket. A három Liszt-díjas gitárművész azonban nem réved a múltba, hanem igyekszik élvezni a jelent. 2011-ben váratlan ötlet nyomán jazz gálán kerültek egy színpadra, s az előadás olyan jól sikerült, hogy nem csak a közönség, maguk a muzsikusok is folytatásra vágytak.

A Babos Gyula & László Attila & Tátrai Tibor Gitár Trió tagjai látszólag a zene különböző területein alkotnak, a jazztől a blueson át a rockig, ám együtt gyorsan megtalálják a közös hangot. Repertoárjukban világhírű szerzők (mint Eric Clapton, Chick Corea vagy Larry Carlton) dalainak feldolgozásai mellett saját szerzeményeik is szerepelnek, változatos és improvizatív stílusban előadva.

A szupergrup természetesen nem lehet teljes ritmusszekció nélkül: a gitárosokat a bármilyen stílusban otthon lévő Pluto Horváth József basszusgitáros, valamint az ország egyik legkiválóbb dobosa, Solti János kíséri. Ez a felállás aratott hangos sikert 2013 március elején a MOM Kulturális Központban, zsúfolásig telt ház előtt.

Most azonban újra itt van a nagy csapat, október 26-án Miskolcon ad nagyszabású koncertet! Az említett három „főhős” mellett két nagyszerű zenésztárs szólaltatja meg a dalokat . Solti János a doboknál Horváth „Plútó” József basszusgitáron.


Játékunk nyertesei:

Séra László - translupus@...

Tóth Márta - toth.marta@...

Kathiné Antal Éva - eva@...

Hlad Erika - hlade@...

Dudás Tímea - dutimi@...

a nyerteseket emailben értesítjük a nyeremény átvételének módjáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!