Helyi közélet

2016.10.03. 13:44

Rendi vezető látogatása Mezőkövesden

Mezőkövesd - Igyekszik segíteni a képzés, szervezés, dokumentáció terén.

Mezőkövesd - Igyekszik segíteni a képzés, szervezés, dokumentáció terén.

Souriraj M. Arulananda Samy jogtanácsos, a Szervita Világi Rend és laikus csoportok titkára látogatott nemrégiben Magyarországra, és találkozott a 101 éve működő mezőkövesdi szervita csoporttal. A Rómából érkezett egyházi vezető szerint a világi rend a szerviták olyan ága, amelynek tagjai igyekeznek a maga teljességében megélni a keresztségi fogadalmukat és Mária követésében élni a szervita lelkület szerint.

Nagyon tetszik Magyarország is. Souriraj M. Arulananda Samy

– Nagyon tetszik Magyarország is, ahol szintén élnek rendtagok, a templomokban pedig érezni a szervita szentek jelenlétét. Mezőkövesdről is jók a benyomásaim, nagyon tetszett, ahogyan az oltárképen a nép felajánlja a templomot. Lehet, hogy az országban csak egy szervita atya van, de a laikusok itt vannak, örülök annak, hogy él a rend Magyarországon. Ezek az emberek próbálnak a szervita lelkiség szerint élni, ott állni a Jézus keresztjének tövében, azaz igyekeznek ott lenni, és segíteni a szenvedő embereket – mondta a titkár.

Mint mondta, a szervita világi rend tanácsának felelőseként feladata a testvériség meglátogatása. A mezőkövesdi állomás volt a hétből a harmadik közösség, amelyet felkeresett az országban. Igyekszik segíteni őket a képzés, szervezés, dokumentáció terén, valamint az együttműködésben ad tanácsokat a rend tagjainak.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában