Mezőkövesd hírei

2018.11.10. 09:39

Egy egészségparkot építenek a Zsóry mellett

Mezőkövesd - Megkezdődhet a Zsóry Gyógy- és Egészségpark közel egymilliárd forintos fejlesztése.

Mezőkövesd - Megkezdődhet a Zsóry Gyógy- és Egészségpark közel egymilliárd forintos fejlesztése.

A fürdő főbejárata előtti területen közösségi teret alakítanak ki kávézókkal, színpaddal, valamint egy, a tájegység növény- és madárvilágát bemutató növénytoronnyal. Lesz jógatér, az arborétumban egészségügyi állapotfelmérési pontok, fitneszpálya, játszóterek, rekortán futópálya és sétány.

Két év alatt kész

Dr. Fekete Zoltán polgármester kifejtette, a 2013-ban elnyert gyógyhely cím feladatokkal jár. A 966 millió forintos beruházás terveit véglegesítik, szeretnék, ha 2020. év elejére elkészülne a fejlesztés.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője fel­idézte a Zsóry történetét, jövő februárban lesz nyolcvan éve, hogy feltört a termálvíz, amit idén ötven éve minősítettek gyógyvízzé. A fürdő és az üdülőterület az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlődött. Az elmúlt tíz évben új szállodák épültek, s jövőre adhatják át a sporthotelt. Az új fejlesztésnek jelentős hatása lesz.

TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!