Mezőkövesd hírei

2017.03.18. 13:01

Több ezer fiatal használja majd az új mezőkövesdi létesítményt

Mezőkövesd - Pénteken délelőtt átadták a mezőkövesdi városi tanuszodát.

Mezőkövesd - Pénteken délelőtt átadták a mezőkövesdi városi tanuszodát.

A gimnázium és a kollégium között összekötő kapocsként ékeskedik a komplexum, melynek avatóünnepségén szép számú vendégsereg volt jelen.

2014 augusztusában határoztunk az uszodaépítésről.” Dr. Fekete Zoltán

Két medence

Dr. Fekete Zoltán polgármester elmondta: képviselő-testületük 2014 augusztusában határozott arról, hogy tan­uszodát építenek a gyerekeknek. A leggazdaságosabb megoldást választották, a kollégium kihasználatlan „egységeit”, hétszázötven négyzetmétert hasznosítottak. Egy-egy 11×5.5, valamint 25×11 méteres medencét alakítottak ki, 400 millió forintos kormányzati segítséggel. 2015 decemberében indították a közbeszerzési eljárást, a kivitelező a Szilvási Építő Kft. lett. Az építkezéshez 2016 márciusában láttak hozzá, a teljes bekerülési összeg pedig meghaladta az 511 millió forintot. A szalagátvágás utáni bejáráson egybehangzó vélemény alakult ki: a mezőkövesdi sportinfrastruktúra újabb „ékszerdobozzal” gazdagodott, elsősorban a gyerekek nagy örömére.

ÉM-KT


Politikusok mondták

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter: – Mezőkövesden fontos szerepet tölt be az emberek életében a sport. Uszodákra mindenhol, így itt is szükség van. Kívánom, hogy a helyi polgároknak legyenek további terveik, céljaik és ezek valósuljanak meg.

Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője: – A város folyamatosan fejlődik, épül és szépül. A tanuszoda a jövő nemzedékének épült, az óvodások, az általános és a középiskolások, sőt a felnőttek is használják majd. Nemcsak több ezer mezőkövesdi kisgyerek és diák kapott most ajándékot, hanem a térség fiataljai is gazdagodtak. A legfontosabb érték az egészség, ezért pedig tenni kell: ennek jegyében épült fel ez a létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!