Mezőkövesd hírei

2012.07.10. 13:05

Béka és Hal Sütő-Főző Fesztivál

Mezőnyárád - Az idei évben július 6-án és 7-én második alkalommal rendezték meg a Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő – Főző fesztivál.

Mezőnyárád - Az idei évben július 6-án és 7-én második alkalommal rendezték meg a Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő – Főző fesztivál.A tavaly is nagy népszerűségnek örvendő eseményre talán most még többen érkeztek szerte az országból, Szegedtől Budapestig. Senkit nem tántorított el a nagy meleg, hiszen az általános iskola mögötti parkban rengeteg gasztronómiai ínyencség várta a közönséget.

A programok már pénteken elkezdődtek egy kiállítással, amelyet a tornateremben tekinthettek meg az érdeklődők. Két helyi kötődésű művész, Kókáné Pásztor Éva szűcs és népi hímző, valamint Hajnal István fafaragó munkáiból kaphattak ízelítőt a látogatók.

Szombaton, július 7-én zenés ébresztő invitálta a községben élőket a programokra.

A program maga az iskolaparkban zajlott, az itt található 45 főzőhelyen, három kategóriában mérkőztek meg a helyezésekért a vállalkozó kedvű profi és amatőr szakácsok.

A sütemények versenyében egy bükkábrányi versenyzőtől érkező mézeskalács sütemények bizonyultak a legjobbnak. Hal kategóriában egy házigazda, mezőnyárádi csapat diadalmaskodott haltepertőjével, míg a béka kategóriában a Szegedről érkezett csapat győzött sivatagi békavariáció fantázianevű ételkölteményével.

A három zsűritag Szűcs Károly, Bogyóné Stefán Ágnes és Gaál Sándor három szempont alapján értékelte az elkészült ételeket előkészület, tálalás és ízesítés alapján.

Délelőtt kutyaszépségverseny, modellező bemutató és a helyi termelők portékái várták az érdeklődőket. A délután folyamán hagyományőrző csoportok, helyi tehetségek és meghívott művészek szórakoztatták a közönséget. Térzene, majd az „Őszirózsa” Nyugdíjas klub műsora, valamint a mezőkeresztesi férfikórus előadása hangzott el,  néptánc bemutató és operett előadás is színesítette a napot. Ellátogattak a településre a miskolci Steelers amerikai futball klub játékosai és a szurkoló lányok.

Este a helyi illetőségű Hungarocell rock zenekar élő koncertjén szórakozhattak a sütésben – főzésben megfáradt résztvevők.

Eredmények

Hal:

1. Koren Péter és csapata (26.főzőhely) - Mezőnyárád

2. Orosz Róbert és csapat (7.f.h.) - Mezőnyárád

3. Magos Zoltán és csapata (21.f.h.) - Mezőnyárád

Béka:

1. Gyulai János és csapata (28.f.h.) - Kistelek

2. Juhász Imre és csapata (1.f.h.) - Mezőnyárád

3. Balázs György (41.f.h.) - Mezőnyárád

Sütemény:

1. Gál Szilvia - Bükkábrány

2. Hajdú Józsefné - Mezőnyárád

3. Fekete Erzsébet - Mezőnyárád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!