Mezőkeresztes hírei

2018.11.08. 11:01

Elismeréseket adtak át a város napján Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - A mezőkeresztesi csatára emlékezve tartották a város napját Mezőkeresztesen.

Mezőkeresztes - A mezőkeresztesi csatára emlékezve tartották a város napját Mezőkeresztesen.

A rendezvényt ezúttal október utolsó hétvégéjén tartották az iskolaudvaron. Délután előbb a Dózsa György úton koszorúzták meg a csata emlékművét, majd az iskola mellett álló kopjafánál tisztelegtek az önkormányzati és civil szervezetek vezetői és Majoros János polgármester felidézte a csata legfőbb mozzanatait.

Műsort adtak az általános iskolások, haditorna-bemutatót tartott a Kard és Kereszt Johannita Testvériség, énekelt a Mezőkeresztesi Férfikórus, az Agyagbanda zenekar, koncertezett a Kormoránból is ismert Géczi Erika és együttese.

A kitüntetettek

Az ünnep alkalmából városi kitüntetéseket is átadtak. Címzetes főorvosi oklevelet vehetett át dr. Pécsi Katalin gyermekorvos, valamint dr. Jakab Erika fogorvos. Mindketten 1995 óta gondoskodnak a helyiekről.

Mezőkeresztes Közszolgálatáért díjban részesült Hadi Istvánné, aki 1984-ben kezdett dolgozni a településen házi szociális gondozóként. Ugyan 2009-ben nyugdíjba vonult, de azóta is folytatja segítő tevékenységét. A Mezőkeresztes Városért díjat Okos János vehette át. Közel fél évszázada tagja a Mezőkeresztesi férfikórusnak, amelynek tíz éven keresztül gazdasági vezetője, majd 1990-től 27 éven át elnöke volt.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!