Friss hírek

2008.11.01. 17:21

Koncertet is szerveztek volna a Dunaszerdahelyre utazó magyar drukkereknek

<p>Nemcsak a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan szombati dunaszerdahelyi mérkőzésére készültek magyarországi drukkerek, hanem egy koncertre is, amelyet a csallóközi magyarlakta városhoz közeli egyik településen tartottak volna.</p>

A "nemzeti rockot" játszó Hungarica és a Romantikus Erőszak együttesek Kisudvarnok községben léptek volna fel, de műsoruk elmaradt, mert - a főszervező Gőbl Gábornak a sajtóhoz eljuttatott tájékoztatása szerint - a falu polgármestere "a szlovák nemzetbiztonsági hivatal fenyegetésére" felmondta a terembérleti szerződést. Ezt a szerződést Gőbl állítása szerint egy dunaszerdahelyi kft.-vel kötötte a helyi önkormányzat.

Gőbl arról is tájékoztatott, hogy a szervezők próbáltak más helyszínt találni a környéken, ez azonban különféle okokból nem sikerült.

Megfigyelők szerint a rendezvény nemcsak a dunaszerdahelyi futballmeccs miatt kötődött volna november elsejéhez, hanem a kezdeményezők az első bécsi döntés előestéjén a vasárnapi évfordulóról is megemlékeztek volna. Az 1938. november 2-án született döntés értelmében Magyarország visszaszerezte a korabeli Szlovákia déli, magyarlakta részét.

Gőbl Gábor a sajtóhoz eljutatott levelében megjegyzi: az ígéretek szerint jövő tavasszal lesz dél-szlovákiai település, ahol szívesen látják a Hungaricát és a Romantikus Erőszakot, bár "a hatóságok törvénytelen zsarolásával kikényszerített lemondás" után "meglehetősen szkeptikus" azt illetően, hogy az ilyen ígéret valóra is válik.

Szlovákiában a futballrajongók meghatározó része "magyar" csapatként tartja számon a DAC-t, hiszen egy többségében magyarok lakta városban működik. Éppen emiatt a klub szlovák csapatokkal vívott mérkőzéseit viszonylag gyakran kísérik nemzetiségi jellegű konfliktusok. Az egyik legutóbbi például az volt, hogy A DAC és a nagyszombati Spartak Trnava ((szpartak...)) múlt hét végi mérkőzésén a nagyszombatiak egyik drukkere elégetett egy Fradi-mezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!