Megyei elismerést kaptak

Dr. Semsey István és Török Dezső
Dr. Semsey István és Török Dezső - © Fotó: baz.hu
Miskolc – A megyei önkormányzat Szent Erzsébet Díjjal ismerte el dr. Semsey István és Zsigárcsik Gáborné munkáját.

Júliusi ülését tartotta csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés. Elsőként a Szent Erzsébet Díjakat adta át Török Dezső, a közgyűlés elnöke. Dr. Semsey István 1995-ben summa cum laude végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, orvosi pályafutását a miskolci Semmelweis Kórházban kezdte, majd 2011-ben bízták meg a Kazinbarcikai Városi Kórház szemészetének a vezetésével.

Zsigárcsik Gáborné 1977-ben segédápolóként kezdett a Semmelweis Kórházban, s ranglétrát bejárva haladt előre, illetve képezte magát és diplomás ápoló képesítést szerzett. 1996-ban a miskolci Máltai Gondoskodás Ápolási Otthon főnővére lett, majd ápolási igazgatóhelyettes.

Személyi kérdések

Az ünnepi pillanatok után a közgyűlés módosította az önkormányzat idei költségvetését és a szervezeti és működési szabályzatot. Ezt követően a megyei önkormányzat két cégével kapcsolatos személyi kérdésekről döntöttek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Kft. felügyelő-bizottságába beválasztották Szalai Szabolcsot, a könyvvizsgálói megbízást pedig a Prime Auditot bízta meg a közgyűlés. A Kulcs-Tour Kft. vezetésével Orosz Gábort bízták meg, a felügyelő-bizottságba pedig Szabó Gergelyt és Budai Erzsébetet delegálták.

A Rákóczi-láncról is döntöttek

A megyei önkormányzat tulajdonában, érdekeltségében álló gazdasági társaságok 2014. évi tevékenységéről szóló tájékoztatót tudomásul vette a testület. A közgyűlés döntése alapján a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázat keretében 37 millió forintot kér Borsod-Abaúj-Zemplén. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról készült jelentést elfogadta a testület. Ezt követően zárt ülés keretében tárgyaltak a Rákóczi-lánc kitüntetés idei odaítéléséről.

A közgyűlés az egyebek napirendi ponttal ért véget. Ennek keretében Pasztorniczky István első sorban a hivatali dokumentumok internetes közzétételének a gyorsaságával foglalkozott. Dr. Kovács János megyei főjegyző válaszában elmondta, hogy megvizsgálják a felvetést és az esetleges hiányosságokat 2 héten belül pótolják.

Nyakó István a tömegközlekedéssel kapcsolatos érdeklődésére azt a választ kapta a közgyűlés elnökétől, hogy a MÁV és a Volán helyzetéről minden évben készül tájékoztató, amely az idén még nem történt meg. Török Dezső bejelentette, hogy a június 16-án Szerencsen megtartott Borsod-Abaúj-Zemplén első megyenapjával kapcsolatban pozitív visszajelzések érkeztek. Az alkalmat megragadva megköszönte a munkatársak szervezéssel, rendezéssel kapcsolatos munkáját.

ÉM-SZB