Helyi közélet

2015.10.02. 17:26

Terepjárókat kaptak az Ózd környéki polgárőrségek

Járdánháza - Járdánházán az autó mellett két kerékpárral is járőrözhetnek a polgárőrök, de a segédmotor-kerékpárokat még várják.

Járdánháza - Járdánházán az autó mellett két kerékpárral is járőrözhetnek a polgárőrök, de a segédmotor-kerékpárokat még várják.Pályázati forrásokat kihasználva, több Ózd környéki településen lecserélték a helyi polgárőrség eddigi szolgálati autóját. A napokban Járdánháza, Arló, Borsodszentgyörgy, Kissikátor, Hangony és Domaháza képviselője vehette át az új Suzuki Vitara kulcsát, és ezzel együtt természetesen az új gépjárművet is. Az egyenként több mint hatmillió forintos beruházásnak köszönhetően az összes faluban hatékonyabbá válhat a járőrmunka, hiszen a terepjáróval az erdészeti részeket és a mezőgazdasági területeket is szemmel tarthatják a jövőben.

- Nagyon vártuk már ezt a pillanatot, mert a régi Opelünkkel csupán a közutakon teljesíthettünk szolgálatot - jelentette ki Stadler Mihály, a Járdánházi Polgárőr Egyesület elnöke. - A Vitarával jóval szélesebb körben dolgozhatunk. Nálunk erre nagy szükség van, hiszen a külterületeken rengeteg az erdő és a mezőgazdasági földterület. Szerencsére a régi autónk sem vonul "nyugdíjba" átadjuk egy másik borsodi községnek, hogy ott dolgozzon tovább.

Az új Suzuki Vitara mellé egy 150 ezer forint értékű benzinkártyát is kapott a helyi polgárőrség, ami nagyságrendileg egy esztendőre fedezi az üzemanyagköltséget. Emellett további fejlesztések is megvalósultak annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a munkavégzés.

Ingatlan és kerékpár

- Az önkormányzat és egyéb szervezetek segítségével a Polgárőrség megvásárolt a településen egy ingatlant, ahol az emberek elhelyezése mellett az új autónkat is tároljuk majd. Ez amolyan központi irodaként is működik majd, igazi bázisa lesz a szervezetnek - árulta el Kovács Gábor, Járdánháza polgármestere. - Az Országos Polgárőr Szövetségtől a közelmúltban kaptunk két biciklit, amit szintén jól tudunk hasznosítani, de ígéretünk van két segédmotor kerékpárra is. Ez egyelőre még nem érkezett meg, ám bízunk benne, hogy a járműparkunkat rövidesen tovább bővíthetjük. Az új Vitaráról csak szépet és jót tudok mondani, nagy segítségre lesz abban, hogy az emberek számára is megfelelő közbiztonságot tartsunk fönn a településen.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában