Friss hírek

2009.03.25. 20:10

Fáklyás felvonulással, gyertyagyújtással emlékeztek ifj. Ocskay Gáborra Székesfehérváron

<p>Több százan gyűltek össze Székesfehérvár belvárosában szerdán este, hogy megemlékezzenek ifj. Ocskay Gáborról. Az Alba Volán játékosaival együtt fáklyákkal és gyertyákkal vonultak a Jégcsarnokhoz, ahol gyertyagyújtással tisztelegtek a váratlanul elhunyt játékos emléke előtt. Az FC Fehérvár labdarúgó csapata és szurkolói is csatlakoztak a megemlékezőkhöz.</p>

Az Országalma körül hat-hétszáz ember várt szerda este, míg elindult a menet. A Városház térről kisebb kört tettek meg a belvárosban, majd elindultak a Jégcsarnok felé.

A menetet az elhunyt sportoló édesapja vezette. A jégcsarnok oldalánál felállított emlékfalnál az apa letérdelt néhány másodpercig, majd felállt, és megköszönte az embereknek, hogy ilyen sokan megemlékeztek a fiáról. A tömeg elénekelte a Himnuszt, és a Szózatot, majd virágokat, mécseseket helyeztek a sportoló fényképe elé. Az FC Fehérvár labdarúgó csapata és szurkolói a Diósgyőrrel játszott mérkőzés után csatlakoztak a megemlékezőkhöz.

Szerdára virradó éjjel, életének 34. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt ifjabb Ocskay Gábor, a válogatott és a székesfehérvári klub tagja. A halál oka a feltételezések szerint szívinfarktus volt. A boncolást csütörtökön, törvényszéki orvosszakértő végzi el.

Ocskaynál 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak, akkor a pályafutása is veszélybe került, de folytatta a játékot. Folyamatosan ellenőrizték, legutóbb januárban volt kontrollon, és mindent rendben találtak nála.

Ocskay 1975-ben született. 1983-tól az Alba Volán SC játékosa, más egyesület mezét soha nem öltötte magára. 1992-ben a junior Eb volt az első világversenye, ahol rögtön gólkirály lett. 18 éves korában már a C csoportos felnőtt vb-n szereplő válogatott tagja volt, azóta egyetlen világbajnokságot sem hagyott ki. A válogatottban összesen 187 alkalommal szerepelt. Sikerlistáján gólkirályi címek, a bajnokság legjobb támadója díjak, és a legértékesebb játékosi címek szerepelnek. A csatár szombaton kilencedik alkalommal lett magyar bajnok az Alba Volánnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!