Helyi közélet

2008.03.05. 07:07

Évekig erőszakolta lányát a sajószentpéteri férfi

<p>Sajószentpéter - Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélte a napokban a Kazincbarcikai Bíróság azt a sajószentpéteri férfit, aki két éven át folyamatosan megerőszakolta saját lányát...</p>

Az elsőfokon fegyházbüntetésre ítélt férfi tagadta a gyalázatos bűncselekmény elkövetését. A vádhatóság szerint azonban lányát a tizennegyedik születésnapja után folyamatosan szexre kényszerítette. Miután az apa megtudta, hogy lánya elvesztette szüzességét, azt mondta gyermekének: ha barátjával lefeküdt, akkor vele is le kell feküdnie.

Verés kilátásba helyezésével és fenyegetéssel arra kényszerítette lányát, hogy vele fajtalankodjon és közösüljön. Az erőszaknak szemtanúja sosem akadt, de a bizonyítékok körében előkerült egy törülköző, amin a hemogenetikai vizsgálatok alapján azonosított genetikai anyagmaradványok egyértelműen alátámasztották, hogy az apa közösült lányával.

Az időközben tizenhat esztendőssé felnőtt lány 2006. szeptemberében elégelte meg a folyamatos megaláztatását, és miután megtörtént az utolsó erőszak, elment barátjához és nem tért haza, hanem feljelentést tett apja ellen a rendőrségen.

Az apa azzal érvelt a bíróságon, hogy csupán bosszúból találta ki lánya a történteket, mert nem engedte meg neki, hogy barátjával szorosabb kapcsolatot alakítson ki. A taláros testület azonban nem hitt a vádlottnak, és végül folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak miatt bűnösnek mondták ki.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában